Stévie je sladidlo izolované z přírodního zdroje (z rostliny – stévie sladké). Její výhodou je, že nezvyšuje hladinu krevního cukru (ocení diabetici) a má nízkou energetickou hodnotu. Na zdravý domácí nanuk budeme potřebovat: 2 banány , 200 g bílého smetanového jogurtu , vanilkový cukr (může být i sypká stévie) , 2 lžíce drcených mandlí .
Fazole včetně nálevu rozmačkáme vidličkou na kaši. Mrkev oloupeme a nastrouháme. Smícháme s fazolemi, přidáme chia semínka a ochutíme solí s pepřem a nasekanou zelenou petrželkou. Necháme ve směsi nasáknout chia semínka – zhruba hodinku. Poté tvarujeme burgery, které opečeme na pánvi s trochou oleje dozlatova. Bulky (housky) rozkrojíme a opečeme na trošce másla. Poté vrstvíme zeleninu i opečený burger mezi housky. Podle chuti přidáme dresing nebo majonézu, spíchneme špejlí a ihned podáváme.
1 kg polotučného měkkého tvarohu (vyzkoušejte naši značku Ranko), 600 g polohrubé mouky + trochu na posypání válu, 120 g rozehřátého másla (také Ranko), 4 vejce, 60 g moučkového cukru, zakysaná smetana (Ranko), špetka soli a 20 až 30 čerstvých jahod.
Máte už dárek k nedělnímu Dni otců? Pokud má váš tatínek rád zajímavá jídla, připravte mu opilé švestky se slaninou, opečené na grilu nebo v troubě. Vsadíme se, že takový předkrm předtím ještě nikdy neochutnal! 200 g sušených švestek (bez pecky), 100 g loupaných mandlí, 1 dl vodky (vyzkoušejte naši vodku Marshall), 200 g krájené anglické slaniny
1 kg filé z mořské ryby (bez kostí), šťáva z 1 citronu, sůl, mletý pepř, 150 g hladké mouky, 150 ml piva (doporučujeme naše pivo Královar), 1/4 prášku do pečiva, 1 vejce, čerstvé bylinky nebo trochu koření podle chuti (např. provensálské koření), olej na smažení