Recepty veškeré

Vyberte si z 1203 receptů

29 července., 2024
Sladká jídla

Tvarohové knedlíčky s ovocnou omáčkou

Máme pro vás tip na výborné tvarohové knedlíčky s ovocnou omáčkou. Garantujeme, že budete chtít přidat! Připravíme si: Na těsto: 1 vaničku (250 g) tvarohu, 165 g dětské krupičky (doporučujeme naši jemnou krupičku Babyland), špetku soli, 1 vanilkový cukr, kůru z 1 citronu a 20 g másla. Na omáčku pak: 300 g jahod, malin a ostružin, 50 g cukru, 12 g kukuřičného škrobu, 80 ml vody a šťávu z 1 citronu.
Číst dále »
26 července., 2024
Předkrmy a lehká jídla

Špenátové noky z krupičky

Chcete tip na rychlé, zdravé a navíc úžasně chutnající jídlo? Pak špenátové noky z jemné krupičky jsou jasná volba! Na noky si připravíme: Na těsto: 1/2 litru mléka, 80 g másla, 220 g jemné krupičky (doporučujeme naši krupičku Babyland), sůl, trochu tymiánu, 2 hrsti čerstvého špenátu, hrst čerstvé bazalky a 2 vejce. Navrch pak: kousek rozpuštěného másla a tvrdý sýr.
Číst dále »
25 července., 2024
Nápoje studené

Jahodové mojito (koktejl)

Mojito a jahoda? To je opravdová lahoda! Připravíme si na něj: čerstvé jahody (asi 3 větší nebo 5 menších), šťávu z 1/2 limetky, lístky čerstvé máty, 3 lžičky hnědého cukru, 4 cl bílého rumu, drcený led a sodovku (perlivou vodu).
Číst dále »
25 července., 2024
Zmrzliny a nanuky

Pomerančový sorbet

V hrnci svaříme vodu s cukrem a nasekanými lístky čerstvé máty. Po rozpuštění cukru sejmeme z ohně a dáme na chvíli vychladit do mrazáku. Vymačkanou šťávu z pomerančů mezitím smícháme s pomerančovou kůrou a poté vlijeme do vychlazené cukrové směsi. Celou směs přelijeme do plastové nádoby a vložíme do mrazáku. Průběžně (zhruba každou hodinu) promícháváme vidličkou, aby se nevytvořily velké ledové krystalky. Celkově necháme zhruba 6 hodin mrazit. Podáváme buď bez alkoholu – jako zmrzlinu v miskách či vydlabaných pomerančích, nebo jako osvěžující koktejl zastříknutý sektem či vychlazenou vodkou ve vysokých sklenicích. Poznámka: Sorbet je zmrzlý dezert vyrobený z oslazené vody ochucené ovocným džusem, doplněný zpravidla vínem a/nebo tvrdým alkoholem. Název sorbet pochází s latinského slova “sorbere”, které znamená jíst a pít současně. Oproti zmrzlině sorbet neobsahuje mléko či mléčné výrobky, což z něj dělá vlastně nízkotučnou variantu zmrzliny.
Číst dále »
25 července., 2024
Polévky studené

Studená polévka z červené řepy

1 sklenička sterilované řepy (cca 400 g), 1 salátová okurka, 1 l zeleninového vývaru, 250 ml smetany, 3 natvrdo uvařená vejce, sůl, mletý pepř, trochu strouhaného muškátového oříšku, 2 vařené brambory, čerstvá petrželka na ozdobu
Číst dále »
24 července., 2024
Předkrmy a lehká jídla

Špízy z mozzarelly a rajčat

Na špejle střídavě napichujeme malou mozzarellu, cherry rajčátko, olivu a lístek bazalky. Špízy položíme na talíř a překapeme olivovým olejem smíchaným s troškou soli a posekaného oregana. Dáme vychladit do ledičky a můžeme podávat.
Číst dále »
24 července., 2024
Saláty

Salát se sušenými rajčaty

1/2 hlávky ledového salátu, 1 mrkev, 150 g sušených rajčat, bílá veka, máslo, 3 stroužky česneku, sůl
Číst dále »

Cuketové hranolky

Pokud bramborové hranolky nahradíte těmito cuketovými, nejenže je můžete mlsat s menšími výčitkami, ale zachutnají vám více než ty klasické! Na cuketové hranolky budeme potřebovat: 1 střední cuketu, 2 vejce, 1/2 hrnku strouhaného tvrdého sýra (eidam, parmazán…), 1 hrnek strouhanky, sůl, mletý pepř a koření podle chuti.
Číst dále »
22 července., 2024
Polévky teplé

Cuketová krémová polévka

Přemýšlíte, co s přebytečnou cuketou? My jsme z ní udělali vynikající krémovou cuketovou polévku! Na polévku si připravíme: 2 menší zelené cukety, 2 cibule, 80 g másla, 1 a 1/2 l zeleninového vývaru, 200 ml smetany, 2 stroužky česneku, muškátový květ, sůl a mletý pepř.
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky