Recepty veškeré

Vyberte si z 1185 receptů

10 května., 2016
Drůbež

Tortila s kuřecím masem a fazolemi

4 ks kuřecích prsíček, sůl, koření na fajitas(nebo grilovací koření), olej, sterilované červené fazolky(nejlepší jsou v rajčatové omáčce), 2 stroužky česneku, 10 ks cherry rajčátek, 1 ks zelené papriky, 4 ks hotových placek tortila
Číst dále »
3 komentáře
5 května., 2016
Ryby a mořské plody

Tatarák z tuňáka

Maso tuňáka nasekáme na malé kousky. V misce si smícháme hořčici, olivový olej a citronovou šťávu a směs dochutíme solí a pepřem. Poté přidáme nasekaného tuňáka a vše dobře smícháme. Do naolejovaného tvořítka dáme vrstvu směsi a vyklepneme na talíř. Nakonec podle možností posypeme sezamovými semínky a čerstvě mletým pepřem, ozdobíme citronem a ledovým salátem. Tatarský biftek z tuňáka podáváme k topinkám nebo čerstvému pečivu.
Číst dále »
0 komentářů
28 dubna., 2016
Moučníky nepečené

Pečený banán se zmrzlinou

2 lžíce medu, 1 citron, 4 lžíce tuzemáku, 1/2 lžičky mleté skořice, 4 banány, kousek másla, vanilková zmrzlina, čerstvé (popř.mražené) jahody, šlehačka, čokoládový sirup nebo poleva, čerstvá máta na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
28 dubna., 2016
Sladká jídla

Francouzský toust s krémovým sýrem a jahodami

Oblíbená francouzská klasika vylepšená svěžím krémovým sýrem a čerstvými jahodami si ve vašem jídelníčku jistě brzy najde své místo.
Číst dále »
0 komentářů
27 dubna., 2016
Polévky teplé

Chřestová polévka

Chřest očistíme, odkrojíme dřevnaté konce a nakrájíme ho na kousky. Máslo rozpustíme v hrnci a osmažíme na něm cibulku. Zalijeme studeným vývarem a přivedeme k varu, poté vsypeme chřest a vaříme do změknutí (zhruba 15 až 20 minut). Z polévky vyjmeme několik kousků chřestu, které použijeme nakonec na ozdobu. Po uvaření polévku rozmixujeme, dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem, přilijeme smetanu a nakonec vložíme kousek másla pro zjemnění. Dále už nevaříme! Chřest, který jsme si odložili stranou, položíme navrch krémové polévky a přidáme petrželku na ozdobu. K polévce podáváme čerstvé pečivo.
Číst dále »
0 komentářů

Vajíčkové rolky s křenem

Do vařicí vody vložíme vejce a na mírném plameni vaříme přibližně devět minut. Poté uvařená vejce zchladíme, oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. Mezitím si smícháme najemno nakrájenou cibuli s pomazánkovým máslem, majonézou (nebo jogurtem), hořčicí, strouhaným křenem a nasekanou pažitkou. Vše osolíme, opepříme a dobře promícháme. Nakonec přidáme nakrájené vejce a znovu (teď již opatrně!) promícháme. Vajíčkovou směs naplníme do šunky nebo debrecínky a vytvoříme rolky. Hotové rolky svážeme celou pažitkou a poklademe na natrhané listy salátu. Ozdobíme plátky okurky a ředkvičky. Nakonec posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme s čerstvým pečivem.
Číst dále »
0 komentářů

Špenát s vejcem

Čerstvý špenát důkladně omyjeme a listy spaříme v osolené vodě. Na oleji si mezitím zpěníme plátky česneku (na mírném ohni!), přidáme spařený špenát, osolíme, opepříme, zamícháme a přilijeme smetanu. Doprostřed rozklepneme vajíčka a necháme je pod pokličkou “dojít”. Hotový pokrm ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů
4 dubna., 2016
Pomazánky

Pěna z kuřecích jater

Asi patnáct kousků kuřecích jater, sůl, pepř, několik lístků jemně nasekané petržele a šalotky, 60 g másla (na osmažení slaniny), 60 g tučné vepřové slaniny, 120 až 150 g změklého másla, 1 dl mírně našlehané smetany
Číst dále »
0 komentářů
31 března., 2016
Přílohy

Mexické brambůrky (Tortilla chips)

1 hrnek kukuřičné mouky, 1 hrnek hladké mouky, 1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva, 2 lžíce másla, mletý pepř, sůl, ½ lžičky chilli, olivový olej (nebo olej na smažení)
Číst dále »
5 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky