Máme pro vás tip na malé občerstvení – chleba s avokádovou pomazánku a vejcem, který můžete naservírovat někomu milému ve vašem okolí. Připravíme si na něj: Na pomazánku: 1 zralé avokádo, 1 lučinu, 1 lžíci zakysané smetany, 1 stroužek česneku, šťávu z 1/2 citronu, sůl a mletý pepř. Dále: plátky tmavého chleba, vejce a trochu oleje na smažení.
Že jste nikdy neslyšeli název profiterolky? Jsou to vlastně větrníky z odpalovaného těsta a my jsme je naplnili rafinovaně naslano! Těsto na profiterolky: 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek mléka, 3 lžíce másla, špetka soli, špetka muškátového oříšku, 3 vejce, 80 g čedaru, 1 lžička francouzské hořčice Na náplň smícháme 150 g krémového sýra (vyzkoušejte náš sýr Duko), 2 lžíce změklého másla, 1 stroužek česneku, 1 lžíce nasekané pažitky a petrželky, sůl a 100 g uzeného lososa pokrájeného na kousky (nemusí být)
Květák může sloužit jako výborná příloha, ale i jako hlavní chod v podobě rýže. Vizuálně připomíná možná spíše kus-kus, chuť vás každopádně nadchne. Květákovou rýži můžete smíchat se zeleninou, přidáte kousek masa či rybu a během chviličky máte rychlé, nízkokalorické, přesto nutričně vyvážené jídlo. Na květákovou rýží budeme potřebovat: 1 střední květák, 3 lžíce oleje, 3 lžíce vody (nebo bílého vína), 1 menší šalotku, sůl, pepř a špetku muškátového oříšku.
Plátky chleba opečeme na řepkovém oleji z obou stran dozlatova a poté je osušíme v papírovém ubrousku od přebytečného oleje. Potřeme bůčkovou pomazánkou, ozdobíme čerstvou petrželkou a ihned podáváme.
Na olivovém oleji osmažíme zprudka klobásky. Poté, co je vyndáme z pánve, vložíme na ni slaninu a tu osmažíme. Cherry rajčátka rozpůlíme a rovněž rychle osmažíme na pánvi spolu s rozčtvrcenými žampiony. V menším kastrůlku ohřejeme fazole z plechovky. Na másle osmažíme volská oka a v toustovači dozlatova opečeme tousty. Vše naaranžujeme na talíř a podáváme.