Předkrmy a lehká jídla

Vyberte si z 103 receptů

28 prosince., 2023
Předkrmy a lehká jídla

Sýrové profiterolky

Že jste nikdy neslyšeli název profiterolky? Jsou to vlastně větrníky z odpalovaného těsta a my jsme je naplnili rafinovaně naslano! Těsto na profiterolky: 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek mléka, 3 lžíce másla, špetka soli, špetka muškátového oříšku, 3 vejce, 80 g čedaru, 1 lžička francouzské hořčice Na náplň smícháme 150 g krémového sýra (vyzkoušejte náš sýr Duko), 2 lžíce změklého másla, 1 stroužek česneku, 1 lžíce nasekané pažitky a petrželky, sůl a 100 g uzeného lososa pokrájeného na kousky (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů

Květáková rýže

Květák může sloužit jako výborná příloha, ale i jako hlavní chod v podobě rýže. Vizuálně připomíná možná spíše kus-kus, chuť vás každopádně nadchne. Květákovou rýži můžete smíchat se zeleninou, přidáte kousek masa či rybu a během chviličky máte rychlé, nízkokalorické, přesto nutričně vyvážené jídlo. Na květákovou rýží budeme potřebovat: 1 střední květák, 3 lžíce oleje, 3 lžíce vody (nebo bílého vína), 1 menší šalotku, sůl, pepř a špetku muškátového oříšku.
Číst dále »
0 komentářů
6 prosince., 2023
Předkrmy a lehká jídla

Cibule zapečené s kozím sýrem a slaninou

4 velké červené cibule (popř. mohou být i bílé), 150 g kvalitní slaniny, 150 g kozího sýra, čerstvý tymián (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů
28 listopadu., 2023
Předkrmy a lehká jídla

Rychlé topinky s pomazánkou

Plátky chleba opečeme na řepkovém oleji z obou stran dozlatova a poté je osušíme v papírovém ubrousku od přebytečného oleje. Potřeme bůčkovou pomazánkou, ozdobíme čerstvou petrželkou a ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů
20 listopadu., 2023
Předkrmy a lehká jídla

Camembert s brusinkami a ořechy

Rozpečený camembert (hermelín) nemusíme dělat jen v létě na grilu. Dopřejte si ho z trouby a to kdykoliv v roce! Budeme na něj potřebovat: 2 camemberty (vyzkoušejte naši značku Ranko), 2 lžíce olivového oleje, rozmarýn (nemusí být), hrst vlašských ořechů, zavařené brusinky a bagetu.
Číst dále »
0 komentářů
13 listopadu., 2023
Předkrmy a lehká jídla

Pečené batáty s jablky

Netradiční příloha například k pečenému masu, která jistě oslní nejednoho strávníka. Pečené sladké brambory a jablka, oglazované směsí z hnědého cukru a másla, korunované křupavými ořechy. Ideální na příjemné podzimní obědy nebo večeře. Na pečené batáty s jablky si připravíme: 3 středně velké batáty, 1 větší jablko, 1/3 hrnku hnědého cukru, 1 lžíci vody, 2 lžíce másla, 1/4 hrnku sekaných vlašských ořechů a špetku mletého hřebíčku.
Číst dále »
0 komentářů
9 listopadu., 2023
Předkrmy a lehká jídla

Zdravé zeleninové chipsy

Také rádi večer něco zobete? Tak zkuste tyto zdravé zeleninové chipsy! Stačí nám na ně jen červená řepa, brambora, cuketa, celer, parmazán (ten nemusí být), sůl, pepř, česnek a olivový olej. Budeme potřebovat: 1 řepu, 1 celer, 1 větší brambor, 1 malou cuketu, 2 lžíce strouhaného parmazánu, 2 lžičky soli, 1 lžičku pepře, 1 lžičku sušeného česneku a olivový olej
Číst dále »
0 komentářů
2 listopadu., 2023
Předkrmy a lehká jídla

Toast s osmaženou slaninou a čedarem

Říká se, že snídaně je základ dne. Pochutnejte si na začátku dne na dokonalých toastech s osmaženou křupavou slaninou a rozpečeným sýrem čedar. Na 5 toastů budeme potřebovat: 10 plátků toastového chleba, 10 plátků sýra čedar, 200 g anglické slaniny (nakrájené na plátky) a máslo.
Číst dále »
0 komentářů
2 listopadu., 2023
Předkrmy a lehká jídla

Pravá anglická snídaně

Na olivovém oleji osmažíme zprudka klobásky. Poté, co je vyndáme z pánve, vložíme na ni slaninu a tu osmažíme. Cherry rajčátka rozpůlíme a rovněž rychle osmažíme na pánvi spolu s rozčtvrcenými žampiony. V menším kastrůlku ohřejeme fazole z plechovky. Na másle osmažíme volská oka a v toustovači dozlatova opečeme tousty. Vše naaranžujeme na talíř a podáváme.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky