Předkrmy a lehká jídla

Vyberte si z 92 receptů

Pizza z lásky

1/2 kostky droždí, 1 lžička cukru, 250 ml vlažné vody, 500 g hladké mouky, špetka soli, 6 lžic olivového oleje, 1 rajčatový protlak, 2 stroužky česneku, sůl, oregano, 150 g šunky, 1 cibule, 3 rajčata, 100 g oliv bez pecky, 200 tvrdého sýra (např. eidam 45%), 3 lžíce olivového oleje
Číst dále »
0 komentářů

Rychlé domácí nachos s rajčatovým dipem

Mexické lupínky nachos jsou ideální pochoutkou na letní party. Zkuste si je připravit snadno doma a oslňte tak své hosty něčím novým!
Číst dále »
0 komentářů

Cizrnové placičky Falafel

400 g konzervované cizrny, 2 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, svazek zelené petrželky, 1 menší cibule, 1 vejce, 1 lžíce hladké mouky, olej na smažení
Číst dále »
0 komentářů
Prosinec 30., 2019
Předkrmy a lehká jídla

Lososové chlebíčky

160 až 200 g krémového sýra (vyzkoušejte náš čerstvý smetanový sýr Duko), 2 lžičky citronové šťávy, 1 lžíce kopru (do pomazánky), 1 lžička slitých kaparů, 12 plátků bílé veky (nebo bagety), 180 g uzeného lososa, 1 malá červená cibule, kousky citronu a kousek čerstvého kopru nebo trochu nasekané zelené pažitky (na ozdobu)
Číst dále »
0 komentářů
Prosinec 16., 2019
Předkrmy a lehká jídla

Havajský toast s ananasem

V toastovači si opečeme plátky toastového chleba a ještě horké je namažeme máslem. Toastový chléb poklademe plátky šunky a tvrdého sýra a navrch položíme kolečko ananasu. Dáme do trouby (rozehřáté na 250 °C) či pod gril, kde zapečeme po dobu asi 5 minut. Ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů
Prosinec 16., 2019
Předkrmy a lehká jídla

Pizza se šunkou a ananasem (Pizza Hawai)

Těsto: 1 lžíce cukru, 2 lžičky sušených kvasnic (popř. 15 g čerstvých kvasnic), 170 ml vlažné vody, 450 g hladké mouky, sůl, 6 lžic olivového oleje, trochu kukuřičné krupice Náplň: 1 konzerva loupaných rajčat, 1 cibule, 200 g tvrdého sýra, 200 g šunky, 1 konzerva ananasu, sůl, koření (tymián, oregáno, saturejka), trochu olivového oleje
Číst dále »
0 komentářů
Listopad 25., 2019
Předkrmy a lehká jídla

Pečené batáty s jablky

Netradiční příloha například k pečenému masu, která jistě oslní nejednoho strávníka. Pečené sladké brambory a jablka, oglazované směsí z hnědého cukru a másla, korunované křupavými ořechy. Ideální na příjemné podzimní obědy nebo večeře.
Číst dále »
0 komentářů
Listopad 22., 2019
Předkrmy a lehká jídla

Opečené škubánky s lososem a křenovou šlehačkou

Škubánky: 1 kg moučnatých brambor (typu C), 1 lžička soli, 250 g polohrubé mouky, olej na smažení (doporučujeme slunečnicový olej Coop Premium) Křenová šlehačka: 1 balení trvanlivé smetany ke šlehání Ranko, 30 g najemno nastrouhaného křenu, sůl (např. jedlá sůl s jodem Klasik) Dále: 200 g uzeného plátkového lososa, čerstvý kopr
Číst dále »
0 komentářů
Listopad 18., 2019
Předkrmy a lehká jídla

Špízy z mozzarelly a rajčat

Na špejle střídavě napichujeme malou mozzarellu, cherry rajčátko, olivu a lístek bazalky. Špízy položíme na talíř a překapeme olivovým olejem smíchaným s troškou soli a posekaného oregana. Dáme vychladit do ledičky a můžeme podávat.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky