Předkrmy a lehká jídla

Vyberte si z 97 receptů

23 května., 2022
Předkrmy a lehká jídla

Rychlé topinky s bůčkovou pomazánkou

Plátky chleba opečeme na řepkovém oleji z obou stran dozlatova a poté je osušíme v papírovém ubrousku od přebytečného oleje. Potřeme bůčkovou pomazánkou, ozdobíme čerstvou petrželkou a ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů

Tuňákové sendviče

Tuňák je velmi zdravá a chutná ryba, kterou si skvěle vychutnáme nejen v kombinaci s tětovinami nebo pizzou, ale třeba i jako svačinku v sendviči. Společně s avokádem je pak tuňák v sendviči opravdová delikatesa, kterou musíte vyzkoušet! Na tuňákové sendviče si připravíme: 4 krajíčky chleba, 1 konzervu tuňáka v olivovém oleji COOP Premium, 1 malou červenou cibuli, 1/2 zelené papriky, 100 g lučiny nebo žervé, 1 stroužek česneku, sůl, mletý pepř, šťávu z 1 citronu a 1 avokádo.
Číst dále »
0 komentářů
12 května., 2022
Předkrmy a lehká jídla

Svačinka s cottage sýrem a ředkvičkami

2 ks čerstvého pečiva (např. celozrnné housky), 2 stroužky česneku, 250 g cottage sýra, sůl, 1 svazek čerstvých ředkviček a nasekaná čerstvá pažitka, petrželka nebo jarní cibulka na posypání
Číst dále »
0 komentářů

Camembert s brusinkami a ořechy

Rozpečený camembert (hermelín) nemusíme dělat jen v létě na grilu. Dopřejte si ho z trouby a to kdykoliv v roce! Budeme na něj potřebovat: 2 camemberty (vyzkoušejte naši značku Ranko), 2 lžíce olivového oleje, rozmarýn (nemusí být), hrst vlašských ořechů, zavařené brusinky a bagetu.
Číst dále »
0 komentářů

Párečky v listovém těstě

1 balení listového těsta, asi 16 malých párečků (záleží na velikosti), 3 stroužky česneku, sůl, 1 vejce
Číst dále »
0 komentářů

Rychlé croissanty z listového těsta

1 balení listového těsta (450 g), máslo (asi 1/4), čokoládová pomazánka nutella či strouhaný tvrdý sýr (nemusí být), 1 vejce (na potření)
Číst dále »
0 komentářů

Plněná vejce

10 natvrdo uvařených vajíček, 1 bílý smetanový jogurt (doporučujeme náš bílý jogurt Ranko), 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce dijonské hořčice, sůl, hrubě mletý pepř a petrželka na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů

Velikonoční nádivka

10 rohlíků, 300 ml mléka, 2 vejce, 400 g libového uzeného masa, 2 až 4 hrsti čerstvých mladých kopřiv, sůl, pepř, sádlo (na vymazání pekáče) + 2 lžíce sádla (do nádivky), trochu strouhaného muškátového oříšku a 1 kypřicí prášek do pečiva
Číst dále »
0 komentářů

Špenátová omeleta

Nejprve si rozšleháme vejce se smetanou a přidáme k nim prolisovaný česnek s trochou soli, mletého pepře a špetkou nastrouhaného či mletého muškátového oříšku. Vzniklou směs nalijeme naběračkou na pánvičku s rozpáleným olejem a poklademe špenátovými listy. Omeletu opečeme dozlatova, na poslední minutku pečení pak přesypeme nastrouhaným sýrem. Přendáme na talíře a ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky