Na oleji si osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku a česnek. Na pánev přidáme nakrájené žampiony a necháme cca 10 minut podusit. Připravenou směs vložíme do misky a rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme nadrobno nakrájené tofu, ochutíme hořčicí, solí a pepřem. Nakonec přidáme čerstvě nasekanou petrželku a důkladně promícháme. Hotovou směs přelijeme rozpuštěným máslem, vložíme do lednice a čekáme, než máslo zatuhne. Můžeme podávat na celozrnné bagetce s plátkem rajčete.
Škvarky umeleme v mlýnku na maso, přidáme pokrájené vejce, okurky, najemno nakrájenou jarní cibulku a rozmixujeme tyčovým mixérem. Přimícháme hořčici a majonézu, důkladně promícháme a dochutíme solí a pepřem. Podáváme s čerstvým chlebem. Chleby se škvarkovou pomazánkou můžeme ozdobit nakrájenou jarní cibulkou.
Co si dnes udělat pomazánku z pečených paprik? Nejenže je opravdu snadná na přípravu, ale její výrazná chuť vás mile překvapí. Navíc ji můžete zařadit i do zdravého jídelníčku! Budeme potřebovat: 2 střední papriky (ideálně červené kapie), 200 g krémového sýra (například Duko žervé z COOPu), trochu zelených bylinek (pažitky, petrželky atd.), 1 lžící olivového oleje, sůl a pepř.