Mandle vložíme do mixéru a podle výkonnosti mixéru mixujeme do krásné, hladké hmoty. Vmícháme citronovou šťávu se solí (pokud jsme neměli mandle solené) a máme hotovo! Mandlové máslo skvěle chutná na opečených toastech.
Na oleji si osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku a česnek. Na pánev přidáme nakrájené žampiony a necháme cca 10 minut podusit. Připravenou směs vložíme do misky a rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme nadrobno nakrájené tofu, ochutíme hořčicí, solí a pepřem. Nakonec přidáme čerstvě nasekanou petrželku a důkladně promícháme. Hotovou směs přelijeme rozpuštěným máslem, vložíme do lednice a čekáme, než máslo zatuhne. Můžeme podávat na celozrnné bagetce s plátkem rajčete.
Co si dnes udělat pomazánku z pečených paprik? Nejenže je opravdu snadná na přípravu, ale její výrazná chuť vás mile překvapí. Navíc ji můžete zařadit i do zdravého jídelníčku! Budeme potřebovat: 2 střední papriky (ideálně červené kapie), 200 g krémového sýra (například Duko žervé z COOPu), trochu zelených bylinek (pažitky, petrželky atd.), 1 lžící olivového oleje, sůl a pepř.