Pokud jste milovníky rybí pomazánky, ale raději se jí vyhýbáte kvůli spoustě majonézy a ostatních dochucovadel, máme pro vás tip na její velmi chutnou a zdravou domácí variantu. Ta rozhodně vaši snahu o zdravý životní styl nenaruší. Připravíme si: 1 konzervu tuňáka či sardinek, asi 100 ml bílého jogurtu, 1 lžíci hořčice, 1 menší cibuli (nejlépe šalotku nebo červenou cibuli), 1 lžíci citronové šťávy a sůl s pepřem podle potřeby.
100 g másla (do paštiky), 1 cibule, 4 stroužky česneku, 1/2 kg kachních jater, 150 ml červeného vína, sůl, mletý pepř, trochu čerstvého nebo sušeného tymiánu, 50 g másla (na přelití)
Chcete svému tělu odlehčit, ale nechcete se vzdát všeho “dobrého”? Přinášíme vám skvělou alternativu klasické majonézy, kterou můžete použít například k masům, či pečené zelenině. Na avokádovou majonézu budeme potřebovat: 1 zralé avokádo, 1/2 šálku panenského olivového oleje, 1 lžíci pomerančové šťávy, sůl, 1/2 lžičky octa a 1 lžičku čerstvého strouhaného zázvoru.