Polévky teplé

Vyberte si z 108 receptů

19 listopadu., 2025
Polévky teplé

Celerová krémová polévka

Zahřejte se touto jemnou krémovou polévkou z celeru a brambor plnou koření. 1 bulva celeru (cca 500 až 600 g), 1/2 kg brambor, 1 a 1/2 l vody, 3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček černého pepře, 100 ml smetany, 2 zeleninové bujóny, sůl, oblíbená semínka a bylinky na ozdobu
Číst dále »

Fazolová polévka

Uvařte si misku hutné fazolové polévky, která zahřeje už po prvním soustu a krásně provoní celou kuchyň. 250 g červených fazolí, 1,5 l masového vývaru, 4 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 2 bobkové listy, 1 až 2 pikantní klobásy, 1/2 plechovky konzervované kukuřice, sůl, pepř, mletá červená paprika, zelená petrželka na ozdobu, červená paprika na ozdobu
Číst dále »
4 listopadu., 2025
Polévky teplé

Dýňová polévka se zázvorem

1 kg očištěné dužiny z dýně, 2 rajčata, 2 lžíce másla, 1 cibule, 4 stroužky česneku, kousek čerstvého zázvoru, 1 lžíce kari, 1 l kuřecího nebo zeleninového vývaru, 150 ml smetany na šlehání, sůl, mletý pepř, citronová šťáva, trochu cukru, pražená a osolená dýňová semínka (nemusí být)
Číst dále »
3 listopadu., 2025
Polévky teplé

Dýňová polévka s vanilkou

1 menší dýně hokkaido, 1 a 1/2 l vody nebo vývaru, 3 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 1 lžíce kari, sůl, mletý pepř, 1 malý rajčatový protlak, kousek másla, 1 vanilkový lusk, zakysaná smetana a zelená petrželka na ozdobu
Číst dále »
30 října., 2025
Polévky teplé

Halloweenská dýňová polévka

1 kg moučnaté dýně (nejlépe Hokkaido), 1 cibule, 4 stroužky česneku, 4 lžíce olivového oleje, 3/4 l vody nebo vývaru, sůl, mletý pepř, 1 lžíce kari koření, čerstvá chilli paprička (podle chuti), zakysaná smetana
Číst dále »
27 října., 2025
Polévky teplé

Gulášová polévka s paprikami

Silná, sytá a voňavá – tahle gulášová polévka není jen jídlo, ale rovnou poctivý zážitek z jednoho hrnce, který vás zahřeje až do morku kostí.
Číst dále »
20 října., 2025
Polévky teplé

Zelňačka s uzeným masem

Vůně uzeného masa a kysaného zelí, která provoní celou kuchyni — tahle poctivá zelňačka vás vrátí do časů babiččiných nedělních obědů. 500 g kyselého zelí, 2 l masového nebo zeleninového vývaru, sušený bobkový list (asi 5 lístků), 5 kuliček nového koření, 2 středně velké brambory, 1 lžíce kmínu, kousek másla, 2 cibule, 150 g uzeného masa, 1 lžička mleté sladké papriky, sůl, zelené bylinky na ozdobu (např. pažitka, petrželka…)
Číst dále »

Poctivá bramborová polévka (bramboračka)

Když mrazivé ráno prosí o teplý talíř, tahle poctivá bramboračka z hrnce vykouzlí útulno i v duši. 2 hrnky hub (čerstvých nebo sušených – nejlepší jsou lišky, křemenáče nebo babky), 1/4 celeru, 1 petržel, 3 mrkve, 8 brambor, 3 bobkové listy, 10 kuliček celého pepře, sůl, 5 kuliček nového koření, čerstvý libeček, hladká mouka, kousek másla, 8 stroužků česneku, majoránka, mletý pepř, čerstvá petrželka nebo majoránka na ozdobu
Číst dále »
10 října., 2025
Polévky teplé

Kuřecí vývar s domácími nudličkami

Poctivý kuřecí vývar s nudličkami, jaký dělávala babička – to je chuť, která se neomrzí. Polévka: 400 g kuřete nebo kuřecích kostí, 1 a 1/2 litru vody, 1 mrkev, 1 petržel, 1/2 celeru, 1 cibule, 4 kuličky nového koření, 6 kuliček pepře, 2 bobkové listy, sůl, mletý pepř, zelená petrželka Nudličky: 4 lžíce hrubé mouky, 1 vejce
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky