1 balení toastového chleba, 2 lžičky hořčice, 100 ml světlého piva, 200 g čedaru (do omáčky) a 100 g čedaru (do toastů), 2 vaječné žloutky, 2 špetky čerstvě rozemletého pepře
Znáte pečený kečup neboli kečup z rajčat, která se pečou v troubě? Pokud ho jednou ochutnáte, už nebudete dělat jiný! Na pečený kečup si připravíme: 2,5 kg hodně zralých rajčat, 2 jablka, 3 červené papriky, 3 cibule, 6 stroužků česneku, 2 lžíce soli, 6 lžic cukru, 1 dl octa, 1 lžíci sladké mleté papriky, 1 lžičku mleté skořice, celý pepř a nové koření (od obojího asi 6 kuliček) a hřebíček (také asi 6 ks).
Mexické lupínky nachos jsou skvělou pochoutkou na jakoukoliv party nebo rodinnou oslavu. Zkuste si je připravit snadno doma a oslňte tak své hosty něčím novým! Připravíme si: Na nachos: 3 tortillové placky, 1 lžíci olivového oleje, 1/2 lžičky chilli, 1/2 lžičky soli a trochu mletého pepře. Na rajčatový dip: 2 větší rajčata, 1 lžíci kečupu, 1 stroužek česneku, podle chuti 1 chilli papričku, sůl a mletý pepř.
Jednoduchý vanilkový krém z pudingu, cukru a mléka asi znáte všichni nazpaměť. Vyzkoušejte ale tento vylepšený recept, který už odteď budete chtít dělat pořád! Připravíme si na něj: 1 puding s vanilkovou příchutí (doporučujeme naši značku Varoma), 2 až 3 lžíce třtinového cukru, 800 ml mléka, 4 žloutky, 1 lžíci vanilkového extraktu (popř. vanilkové pasty) a 20 g másla.
Kopr omyjeme, osušíme a nasekáme nadrobno. Dáme jej do misky, kam přidáme i zakysanou smetanu, prolisovaný česnek a citronovou šťávu. Vše důkladně rozmícháme a podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme například ke grilovaným rybám. Poznámka: Vyzkoušejte tento koprový dresink k našemu lososu se zeleninou – recept na něj máme ZDE