Cukrový sirup: ½ kg krystalového cukru, 375 ml vody Zázvorová limonáda: 2 lžíce cukrového sirupu, 2 lžíce strouhaného zázvoru, 2 lžíce medu, 1 l horké vody, citronová šťáva nebo pokrájené citrony, čerstvá máta (nemusí být)
50 ml polotučného mléka (např. čerstvé polotučné mléko Ranko), 2 lžíce tuzemáku (doporučujeme náš tuzemák Marshall), 7 g mleté kávy (na 100 ml vody), cukr podle chuti, mletá skořice nebo kakao na ozdobu
Glögg je tradiční švédský horký nápoj, to ale neznamená, že si jej nemůžeme připravit i my v Čechách. Je podobný našemu svařáku a je skvělý na zahřátí. Budeme na něj potřebovat: 750 ml kvalitního červeného vína, 400 ml portského vína, 250 ml vodky, hrst rozinek, hrst nasekaných sušených fíků, šťáva ze dvou pomerančů, 2 badyány, 1 chilli paprička, 1 hřebíček, 3 kardamomy, 2 tyčinky skořice
Cappuccino připravíme zalitím daného množství prášku horkou vodou (doporučené množství se dozvíme z obalu výrobku). Ozdobíme napěněným mlékem, mletou skořicí a ihned podáváme.