Moučníky pečené

Vyberte si z 179 receptů

4 listopadu., 2024
Moučníky pečené

Banánovo-kokosové lívanečky bez mouky

Banány oloupeme a vhodíme do mixéru. Přidáme vajíčka a důkladně rozmixujeme v hustší směs. Do ní ještě vmícháme kokosovou moučku. Na pánvi si rozpálíme lžičku kokosového oleje. (Kokosový olej je velmi vhodný na smažení, jelikož je tepelně stabilní až do 200°C, tudíž se nepřepaluje a neprská. Navíc lívanečkům dodá úžasnou vůni.) Malé množství těsta klademe na pánev a malé lívanečky smažíme z obou stran dozlatova. Před další várkou lívanečků vždy přidáme další lžičku kokosového oleje na smažení. Dozlatova opečené lívanečky ihned podáváme – podle chuti můžeme ještě přelít tekutým medem.
Číst dále »
25 září., 2024
Moučníky pečené

Hruškový koláč (galette)

Termín galette pochází z francouzštiny a vyjadřuje nízké rustikální koláče z křehkého těsta s variabilními náplněmi. Můžete je naplnit podle libosti, my jsme vyzkoušeli hrušky s vanilkovou zmrzlinou a dopadlo to výborně! Na hruškový koláč galette si připravíme: 1 balení listového těsta (doporučujeme naše listové těsto Dle Gusta), 60 g mletých mandlí, 90 g krupicového cukru, 50 g másla, 1 vejce, 3 velké hrušky a 1 lžičku skořice.
Číst dále »
11 září., 2024
Moučníky pečené

Cuketová buchta s čokoládou

Máte přebytečné cukety? Vyzkoušejte z nich udělat cuketovou buchtu s čokoládou. Ani nepoznáte, že v ní nějaké cukety jsou! Na cuketovou buchtu s čokoládou si připravíme: 500 g cukety, 3 vejce, 200 g cukru krupice, 100 ml oleje, 250 g bílého jogurtu, 150 g hladké mouky, 220 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa, špetku muškátového oříšku a mletého hřebíčku, 100 g nastrouhané hořké čokolády, máslo a polohrubou mouku na vymazání a vysypání formy.
Číst dále »
15 srpna., 2024
Moučníky pečené

Pudinkový koláč s glazovanými meruňkami

Nejprve si uděláme těsto: Hladkou mouku spolu s práškem do pečiva smícháme s krystalovým a vanilkovým cukrem. Přilijeme olej s mlékem a přidáme rozklepnutá vejce. Vše smícháme ve vláčné těsto a to nalijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Nyní si uděláme podle návodu hustý pudink a hotový jej přelijeme přes těsto. Jako poslední si připravíme glazované meruňky: Nejprve meruňky omyjeme a vypeckujeme. Rozpuštěné máslo, tekutý med a tuzemák důkladně prošleháme v hlubší pánvi, přidáme citronovou kůru s půlkami meruněk a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a necháme probublávat asi 5 minut. Poté glazované meruňky přendáme na pudinkovou náplň (která nám mezitím téměř ztuhla, aby se meruňky hned nepropadly) a dáme do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme zhruba 40 minut, necháme mírně vychladnout a můžeme podávat.
Číst dále »
30 července., 2024
Moučníky pečené

Levandulové makronky

Na makronky: 90 g bílků, 200 g cukru moučka, 110 g mandlové mouky, špetka soli, 50 g cukru krupice, trochu fialového potravinářského barviva, 1 lžíce levandulových květů na posypání (nemusí být). Na krém: 125 g mascarpone, 1 lžíce moučkového cukru, 1 lžíce vanilkového extraktu, trochu fialového potravinářského barviva a 50 ml vyšlehané smetany.
Číst dále »
3 června., 2024
Moučníky pečené

Makový závin s tuzemákem

Těsto: ¼ l mléka, 40 g droždí, 1 lžíce krupicového cukru, 1 lžíce polohrubé mouky, 500 g polohrubé mouky, špetka soli, 100 g moučkového cukru, 2 vejce, 150 g másla, 50 g sádla Náplň: 300 g mletého máku, 2 lžíce medu, 3 dl mléka, 1 dl tuzemáku
Číst dále »
29 května., 2024
Moučníky pečené

Máslové sušenky

225 g hladké mouky, 80 g moučkového cukru, 1 vejce, 125 změklého másla, 4 vanilkové cukry (na posypání)
Číst dále »
23 května., 2024
Moučníky pečené

Jablečný štrůdl z listového těsta

1 zmrazené listové těsto Dle Gusta, trochu strouhanky, 4 jablka, 100 g rozinek (doporučujeme rozinky Dle Gusta), 50 g vlašských ořechů, 2 vanilkové cukry, trochu mleté skořice (vyzkoušejte mletou skořici Dle Gusta), 1 vejce a trochu tuzemáku (na potření), moučkový cukr (na posypání)
Číst dále »
16 května., 2024
Moučníky pečené

Rychlý dezert ve skleničce

Přišla na vás mlsná a a vy nemáte zrovna nic, čím byste ji nakrmili? Pak vyndejte pár čistých sklenic a vyzkoušejte tenhle lahodný dezert, po kterém se jen zapráší! Na 4 porce budeme potřebovat: 4 větší sklenice (například od marmelády), 2 hrnky ovoce dle chuti, ½ hrnku hladké mouky, ½ hrnku cukru (ideálně třtinového), 1 lžičku skořice, ½ lžičky prášku do pečiva, špetku soli, 200 g másla, hrstku ovoce, mátu a šlehačku na ozdobu.
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky