Na makronky: 90 g bílků, 200 g cukru moučka, 110 g mandlové mouky, špetka soli, 50 g cukru krupice, trochu fialového potravinářského barviva, 1 lžíce levandulových květů na posypání (nemusí být). Na krém: 125 g mascarpone, 1 lžíce moučkového cukru, 1 lžíce vanilkového extraktu, trochu fialového potravinářského barviva a 50 ml vyšlehané smetany.
Vše sypké smícháme, přidáme máslo, mléko, olej a vejce. Vznikne řídké těsto, do kterého nasypeme rybíz a promícháme. Koláčovou formu nebo menší pekáč vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, nalijeme na něj těsto a dáme péct do středně vyhřáté trouby. Upečeme dozlatova a podáváme s čajem nebo kávou.
1 vejce, 100 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 80 ml oleje, 200 ml jahodového kefírového mléka (vyzkoušejte naše kefírové jahodové mléko Ranko), 250 g hladké mouky, 1 kypřicí prášek do pečiva, 50 g čokolády na vaření, čerstvé jahody
1 zmrazené listové těsto Dle Gusta, trochu strouhanky, 4 jablka, 100 g rozinek (doporučujeme rozinky Dle Gusta), 50 g vlašských ořechů, 2 vanilkové cukry, trochu mleté skořice (vyzkoušejte mletou skořici Dle Gusta), 1 vejce a trochu tuzemáku (na potření), moučkový cukr (na posypání)