Drůbež

Vyberte si z 50 receptů

Březen 25., 2015
Drůbež

Kuřecí kung-pao s kešu oříšky

Kuřecí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na proužky či malé kousky. Z 1 lžíce bramborového škrobu (rozpuštěného v trošce vody), 1 lžíce sojové omáčky, 3 lžic olivového oleje a 3 lžic vermutového vína uděláme marinádu, do které naložíme pokrájené kuřecí maso a dáme na půl hodiny do ledničky. Marinovanou směs poté zprudka opečeme na pánvi dozlatova, přidáme našikmo pokrájené jarní cibulky, najemno nasekaný česnek s kešu oříšky a ještě chvíli opékáme. Poté přidáme zbylý bramborový škrob (opět rozpuštěný v trošce vody), zbylou sojovou omáčku, zbylý olivový olej a zbylé vermutové víno. Vše promícháme a provaříme do zhoustnutí. Na závěr ochutíme vinným octem, cukrem a solí. Podáváme s vařenou rýží.
Číst dále »
0 komentářů
Březen 20., 2015
Drůbež

Kuřecí maso jalfrezi

750 g kuřecích prsou, 500 g rajčat, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžička chilli, 1 lžička mleté kukrumy, špetka soli, 2 lžičky mletého zázvoru, 3 lžičky mletého kmínu, 3 lžičky koriandru, 1 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce rozpuštěného másla, rýže basmati
Číst dále »
0 komentářů

Nádivka s krůtím masem a houbami

Plátky krůtího masa osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji. Necháme vychladnout a poté pokrájíme na malé kostičky. Sušené houby zalijeme horkou vodou a necháme nasáknout a změknout. Rohlíky mezitím nakrájíme na kostičky. Oddělíme vaječné žloutky od bílků, přišemž žloutky rozšleháme s mlékem a touto směsí zalijeme pokrájené rohlíky. Namočené pečivo osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek a muškátový květ. Vmícháme krůtí maso, namočené pokrájené houby (bez vody) i posekané kopřivy. Ušleháme tuhý sníh z bílků a lehce ho vmícháme do připravené nádivky. Zapékací nádobu dobře vymažeme máslem a rovnoměrně do ní rozprostřeme nádivku. Vložíme do trouby předehřáté na 190°C a upečeme dozlatova. Po upečení a vyklopení ze zapékací misky poklademe plátky másla a ozdobíme čerstvou pažitkou. Nádivku podáváme teplou nebo studenou.
Číst dále »
0 komentářů

Kuře s nádivkou

Kuře vykostíme a omyjeme. Nádivku si připravíme následovně: Tvrdší rohlíky nakrájíme na kostičky, vejce rozšleháme s mlékem a přelijeme je přes rohlíky. Na másle si zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme uzeninu a chvíli opékáme. Poté vmícháme utřený česnek a posekané bylinky a vše smícháme s nasáklými rohlíky. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Touto nádivkou kuře naplníme, zašijeme a dáme do pekáčku na plátky slaniny a cibule a zalijeme dvěma hrnky vody. Pečeme v troubě při 190 stupních Celsia asi hodinu a půl. V průběhu pečení podléváme podle potřeby vodou. Podáváme s rýží nebo bramborem.
Číst dále »
0 komentářů
Září 15., 2011
Drůbež

Pekingská kachna

Kachnu očistíme, omyjeme a osušíme. Suroviny na marinádu smícháme dohromady a celý vnitřek kachny s ní potřeme. Potom dovnitř kachny nasypeme směs koření na ochucení a dutinu kachny sepneme špejlí. Osušenou kůži kachny potřeme směsí, kterou jsme si připravili ze surovin pro glazé. Tím docílíme šťavnatosti masa a nádherného tmavě červeného lesklého povrchu kůže. Kachnu potřenou glazé položíme do pekáče na rošt a vložíme do trouby vyhřáté na 200° Celsia. Pekáč pod kachnou naplníme horkou vodou a pečeme asi 1 ½ hodiny. Mezitím si připravíme omáčku, na níž smícháme všechny uvedené suroviny a na pánvi za vytrvalého míchání přivedeme směs k varu. Omáčku stáhneme z ohně a necháme vychladit. Hotovou a upečenou kachnu touto omáčkou přelijeme a servírujeme s rýží a zelenými saláty.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky