Což takhle připravit k pozdní víkendové snídani či k vydatné večeři tento bramborový koláč plněný zeleninou, slaninou a vejci? Pochutná si jistě každý. Na bramborovou krustu budeme potřebovat: 4 větší brambory, 1 lžičku soli, 1 lžičku pepře a hrst strouhaného parmazánu (popř. jiný sýr). Na náplň pak: 4 vejce, 1 hrnek mléka, ½ hrnku sušených rajčat (mohou být i čerstvá), svazek jarní cibulky, ½ hrnku osmažené slaniny, ½ hrnku strouhaného sýra (doporučujeme cheddar), hrst rukoly či čerstvého špenátu, 1 lžičku soli a ¼ lžičky pepře.
Velikonoční stůl si zaslouží nejen tradiční dobroty, ale i křupavé americké brambory jako přílohu, která skvěle doplní voňavé pečené maso či zeleninu. Připravíme si na ně: 750 brambor, 4 lžíce řepkového oleje, 1/2 sáčku kořenicího přípravku na americké brambory (doporučujeme naši značku Dle Gusta) a čerstvé bylinky podle chuti (např. rozmarýn).
Přinášíme vám přílohu nabitou vitamíny a zajímavou chutí. Skvěle se hodí k dlouho pečeným hovězím masům, nebo k drůbeži. Pojďte s námi vyzkoušet pečené batáty se skořicí a bylinkami.