Vyzkoušejte dokonalé spojení rybízu a čokolády. Rybízové muffiny vám nezaberou moc času a chutnají prostě skvěle! Budeme potřebovat: 120 g cukru, 1 vejce, 60 g změklého másla, 120 ml mléka, 180 g hladké mouky, 1 lžičku kypřicího prášku do pečiva, 1 lžičku jedlé sody, špetku soli, 100 g rozpuštěné čokolády a 130 g červeného rybízu.
2 pěkné skleničky o objemu 3 dl, 250 g oloupaných a uvařených meruněk, 100 ml smetany, špetka soli, 100 g jogurtu, špetka skořice, 1 lžíce medu, 1 lžička drcených květů levandule, asi 5 oblíbených sušenek (esíčka, BEBE, medové sušenky), na ozdobu lístky máty a levandulové květy (nemusí být)
Rozemleté levandulové květy dáme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme pokrájené citrony s celou skořicí a necháme 20 minut mírně vařit. Hrnec odstavíme z plotny a levanduli s citrony a skořicí necháme zhruba 1 den vyluhovat. Poté scedíme, přisypeme cukr a za občasného míchání jej necháme nad plamenem rozpustit. Poté ještě chvíli povaříme, dokud není konzistence medu ideální. Ještě horký med naplníme do vymytých a vysušených skleniček. Levandulový med servírujeme například namazaný na chléb s máslem.
Na gril nepatří jen maso a zelenina, takové grilované ovoce je třeba naprosto dokonalé! Jeho sladkost vynikne a chutě se znásobí… A co teprve, když ho před grilováním namočíme v tuzemáku, to je pak opravdový gurmánský zážitek pro dospělé, který byste si neměli nechat ujít. Na grilovaný ananas s tuzemákem si připravíme: 1 čerstvý ananas, asi 2 dl tuzemáku (vyzkoušejte náš tuzemák Marshall), 3 lžíce třtinového cukru, kousek másla, trochu našlehané šlehačky a oblíbené oříšky (například kešu nebo piniové ořechy).