Recepty

Vyberte si z 1416 receptů

30 října., 2023
Moučníky pečené

Matcha tea sušenky

Další z receptů s využitím čaje matcha tea nadchne všechny milovníky křupavých sušenek neboli cookies!
Číst dále »
27 října., 2023
Polévky teplé

Mrkvový krém s kokosovým mlékem

Perfektní kombinace s lehce asijským nádechem. Skvěle nás zasytí a pochutnáme si. Na mrkvový krém s kokosovým mlékem si připravíme: 2 lžíce přepuštěného másla, 1 červenou cibulku, 1 stroužek česneku, 500 g mrkve, ½ lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru, ½ lžičky sušeného rozmarýnu, trochu (římského) kmínu, 250 ml kokosového mléka, 250 ml vody, sůl, pepř, chilli a čerstvý koriandr na ozdobu (nemusí být)
Číst dále »
27 října., 2023
Nápoje teplé

Horká zázvorová limonáda

Cukrový sirup: ½ kg krystalového cukru, 375 ml vody Zázvorová limonáda: 2 lžíce cukrového sirupu, 2 lžíce strouhaného zázvoru, 2 lžíce medu, 1 l horké vody, citronová šťáva nebo pokrájené citrony, čerstvá máta (nemusí být)
Číst dále »
11 října., 2023
Moučníky nepečené

Dýňový puding

Dýně hokkaidó – tento druh je jediným, který není třeba loupat, jelikož slupka je velice tenká a nasládlá. Stačí ji tedy pouze tepelně zpracovat společně s dužinou. Na dýňový puding si připravíme: 1 menší dýni hokkaidó, 100 ml mléka, 1 vanilkový lusk, špetku skořice a muškátového oříšku a 1 lžíci medu.
Číst dále »
11 října., 2023
Moučníky pečené

Dýňový dort

Těsto: 250 g celozrnné hladké mouky, 2 lžíce třtinového cukru, špetka soli, nastrouhaná kůra z 1/2 chemicky neošetřeného (bio) citronu, 125 g másla, 1 vejce Náplň: 1 menší dýně hokkaido, 5 lžic javorového sirupu (popř. medu), 2 lžíce zakysané smetany, šťáva z 1/2 citronu, 2 vejce, trochu mleté skořice Dále: kousek másla (na vymazání formy), šlehačka nebo zakysaná smetana (k podávání)
Číst dále »

Dýňová marmeláda

1,5 kg žluté dýně, 1 kg želírovacího cukru, 1 lžička kyseliny citronové, 1 pravý vanilkový lusk, 1 l vody
Číst dále »
10 října., 2023
Pomazánky

Domácí dýňové máslo

Už jste někdy slyšeli o dýňovém másle? Krásně voní kořením a je skvělé namazané na pečivu, toastu či placce. To musíte vyzkoušet! Budeme potřebovat: 1 máslovou dýni (o váze asi 4 kg), 60 ml jablečného moštu nebo šťávy, 200 g třtinového cukru, 1 lžička mleté skořice, 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku, 1 lžička mletého zázvoru, 1/2 lžičky mletého hřebíčku, 1 lžíce vanilkového extraktu, 2 lžíce citronové šťávy a špetku soli.
Číst dále »

Opečené brambory s masem a žampiony

4 brambory, 300 g vepřového masa, 4 lžíce oleje, 200 g slaniny, 1 cibule, 10 ks malých žampionů, 1/2 l masového vývaru, sůl, pepř mletý, sojová omáčka, čerstvá zelená petrželka na ozdobu
Číst dále »

Bramborové placky (lokše)

Uvařené vychladlé brambory nastrouháme nebo propasírujeme. Na válu smícháme s hladkou moukou a solí. Ze vzniklého těsta si připravíme váleček, který rozdělíme asi na 15 dílků. Na pomoučeném válu si z každého dílku připravíme placku silnou asi 3 mm, kterou dáme nasucho opéct na pánev z obou stran. Opečené lokše pomažeme podle chuti rozpuštěným máslem a můžeme podávat.
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky