500 g těstovin (doporučujeme penne nebo mašličky COOP Premium), asi 10 kousků sušených rajčat naložených v oleji, 150 g oliv, čerstvé bylinky a parmazán na posypání
Tato skvělá bábovka je bez jakýchkoliv živočišných produktů a je tedy vhodná pro vegany. Ovšem je tak vláčná, že si ji zamiluje každý bábovkový milovník, a věříme, že rozhodně vejce, kravské mléko ani máslo postrádat nebude. Na veganskou bábovku si připravíme: 1 a 1/2 hrnku hladké mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 hrnek kokosového mléka (nebo rýžového či mandlového), 1 větší banán, 1/2 hrnku oleje, 1 lžíci prášku do pečiva, 1/2 lžičky soli, 1 lžíci kakaa (doporučujeme COOP Premium) a moučkový cukr na posypání.
Ve větší míse si smícháme prosátou hladkou mouku, vejce, sůl, cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva, olej a mléko. Vše šleháme tak dlouho, dokud nevytvoříme hladké těsto bez hrudek. Hotové těsto plníme do vaflovače, kde jej upečeme dozlatova. Vafle poklademe oblíbeným ovocem (v případě mraženého ovoce jej necháme nejprve povolit) a přelijeme tekutým medem či javorovým sirupem. Ihned podáváme.
Vyzkoušejte tento snadný recept na vláčný a velmi netradiční citronový chléb. Doplňte jej domácí marmeládou či jemným citronovým krémem a skvělou svačinu nebo dezert máte na světě. Budeme potřebovat: 120 g másla, 2 vejce, 1 a ¼ hrnku cukru krupice, 1 a ½ hrnku hladké mouky, 1/2 lžičky jedlé sody, 1/2 lžičky prášku do pečiva, špetku soli, 1/2 hrnku mléka a 1 větší citron.