Recepty

Vyberte si z 1416 receptů

29 září., 2025
Moučníky nepečené

Opilé hrušky s kořením

4 hrušky, 2 dl bílého vína (doporučujeme naše víno Árie), 3 lžíce cukru krupice, kousek vanilkového lusku (popř. 2 vanilkové cukry), několik hřebíčků, 1 badyán (hvězdičkové koření), kousek celého muškátového oříšku
Číst dále »

Pistáciové pesto

Venku je zima, tak si udělejme něco, co nás zahřeje a zároveň potěší chuťové buňky – pistáciové pesto! Krémová konzistence, svěží chuť a jemná oříšková vůně z něj dělají delikatesu, kterou si zamilujeme na první ochutnání. Na pesto si připravíme: 80 g loupaných pistácií (které získáme ze dvou sáčků našich neloupaných pistácií Křupeto), 40 g parmazánu, 1–2 stroužky česneku, 80 ml olivového oleje, trochu citronové šťávy, sůl a mletý pepř
Číst dále »
24 září., 2025
Polévky teplé

Brokolicová polévka s nivou

Krémová brokolicová polévka s nivou – to je bleskový oběd nebo večeře, který zahřeje a zasytí! Připravíme si na ni: 6 lžic olivového oleje, 1 cibuli, 3 stroužky česneku, 1 brokolici, 1 litr vývaru (může být i z kostky), sůl, mletý pepř, 1 kelímek smetany na vaření (doporučujeme značku Ranko), 100 g nivy (také Ranko), bageta a máslo (na krutony).
Číst dále »
24 září., 2025
Nápoje studené

Podzimní smooothie (nápoj)

Do nápoje zvaného smoothie se obvykle přidává drcený led. Ten si teď na podzim odpustíme a naopak namícháme smoothie ze samých zdravých podzimních ingrediencí a přidáme skořici s medem, což nás krásně zahřeje.
Číst dále »
24 září., 2025
Moučníky pečené

Jablečný štrůdl s vanilkovým krémem

Vychutnejme si křehký jablečný štrúdl, který jsme tentokrát obohatili o jemný vanilkový krém. Tato sladkost potěší oči i chuťové buňky. Jablečný štrůdl: 1 listové těsto, 4 jablka, hrst rozinek, 2 vanilkové cukry, trochu mleté skořice, 1 vejce (na potření) Vanilkový krém: 400 ml mléka, 1 vanilkový puding, 2 vanilkové cukry, 4 lžíce tuzemáku
Číst dále »
24 září., 2025
Předkrmy a lehká jídla

Pečené batáty s jablky

Netradiční příloha například k pečenému masu, která jistě oslní nejednoho strávníka. Pečené sladké brambory a jablka, oglazované směsí z hnědého cukru a másla, korunované křupavými ořechy. Ideální na příjemné podzimní obědy nebo večeře. Na pečené batáty s jablky si připravíme: 3 středně velké batáty, 1 větší jablko, 1/3 hrnku hnědého cukru, 1 lžíci vody, 2 lžíce másla, 1/4 hrnku sekaných vlašských ořechů a špetku mletého hřebíčku.
Číst dále »

Grilovaný lilek s česnekem a bylinkami

Nemusíte maso, ale stejně si na grilovaných pochoutkách rádi smlsnete? Grilovaná zelenina dodá vždy ten správný šmak! Určitě vyzkoušejte následující recept, je vhodný jako příloha i jako samostatné lehčí jídlo. Připravíme si: 1 větší lilek, 2 větší stroužky česneku, 3 lžíce olivového oleje, 1 lžíce balsamica, 1 lžíce sójové omáčky, ½ lžíce medu, nasekané bylinky (např. petrželka), sůl a pepř
Číst dále »

Cibulová marmeláda

1 kg cibule, 100 g másla, 2 stroužky česneku, 200 g cukru, 4 kuličky černého pepře, 4 kuličky nového koření, 3 bobkové listy, 3 hřebíčky (koření), 4 dl bílého vína, trochu balzamikového octa
Číst dále »
19 září., 2025
Ryby a mořské plody

Treska na česneku a rajčatech

400 g filé z tresky, 2 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce olivového oleje, 4 stroužky česneku, 1 středně velká cibule, 1 plechovka loupaných konzervovaných rajčat, 1 lžíce sekaných bylinek (např. petrželka, bazalka či tymián), sůl, trochu cukru
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky