Recepty

Vyberte si z 1417 receptů

2 července., 2025
Grilované pochoutky

Květák na grilu

Nemusíte se letos omezovat jen na grilování masa. Zkuste odlehčit a připravte si květákový „steak“. Je křupavý, šťavnatý a správná marináda ho vyladí k dokonalosti. Na 4 porce si připravte: 1 střední květák, 1/3 hrnku olivového oleje, 1 lžíci sweet chilli omáčky (případně 1 lžičku chilli), 1 lžíci kari, 1 stroužek česneku, 1 lžíci octa, sůl a pepř
Číst dále »
2 července., 2025
Moučníky nepečené

Jogurtový dort bez pečení

Nenáročný, osvěžující a připravený raz dva – to je náš jogurtový dort bez pečení! Připravíme si: Na korpus: 150 g máslových sušenek a 75 g másla. Na krém: 500 g bílého smetanového jogurtu (doporučujeme náš jogurt Ranko), 150 g třtinového cukr (či panely), 200 g smetany ke šlehání (vyzkoušejte také Ranko), 1 balíček plátkové želatiny a ovoce podle chuti (maliny, jahody…)
Číst dále »
1 července., 2025
Nápoje studené

Smoothie (nápoj) z drobného ovoce

250 g drobného ovoce (borůvky, maliny, jahody, ostružiny…), 200 ml bílého smetanového jogurtu, 1 lžíce medu, pár mátových lístků (nemusí být), led
Číst dále »
1 července., 2025
Moučníky nepečené

Ztracený toast s borůvkami

Prázdniny jsou ideální čas na sladkou snídani, kterou si děti zamilují! Ztracený toast s borůvkami voní po skořici, krásně křupe a jeho příprava je tak snadná, že zvládne pomoct i malý kuchař. 6 plátků toastového chleba, 1 vejce, trochu mléka, kousek másla, 1 lžíce olivového oleje, skořicový cukr (např. Varoma), čerstvé (nebo mražené) borůvky, borůvkový džem a šlehačka.
Číst dále »
1 července., 2025
Moučníky pečené

Levandulové sušenky

Milujete vůni levandule? My také. Dnes vám ukážeme její použití při pečení, kde poznáte i její chuť a zároveň se vám vůně bude šířit po celé kuchyni.
Číst dále »
1 července., 2025
Nápoje studené

Virgin Piňa Colada (bez alkoholu)

1 kolečko čerstvého ananasu, 100 ml ananasového džusu, 50 ml kokosového mléka, 10 ml smetany, led, ananas na ozdobu
Číst dále »
1 července., 2025
Moučníky pečené

Bleskový rybízový koláč

Vše sypké smícháme, přidáme máslo, mléko, olej a vejce. Vznikne řídké těsto, do kterého nasypeme rybíz a promícháme. Koláčovou formu nebo menší pekáč vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, nalijeme na něj těsto a dáme péct do středně vyhřáté trouby. Upečeme dozlatova a podáváme s čajem nebo kávou.
Číst dále »
1 července., 2025
Zmrzliny a nanuky

Melounový led

různé druhy melounu (červený, medový, kantalup, žlutý, galia) a vykrajovátko na ovocné kuličky
Číst dále »

Domácí rybízový sirup

2 kg čerstvého rybízu, 2 kila krupicového cukru.
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky