Recepty

Vyberte si z 1371 receptů

3 listopadu., 2015
Saláty

Salát Niçoise

Salát Niçoise je známým a oblíbeným francouzským salátem.
Číst dále »
0 komentářů
1 září., 2015
Moučníky pečené

Margot řezy

Nejprve si den předem připravíme pařížskou šlehačku. V kastrůlku si svaříme šlehačku společně s čokoládou, dokud se vše důkladně nespojí. Necháme vychladnout nejdříve v pokojové teplotě a poté přes noc v lednici. V míse smícháme mouku, cukr, kakao a prášek do pečiva. Přidáme olej a vlažné mléko. Žloutky si oddělíme od bílků a zamícháme do těsta. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který nakonec lehce vmícháme. Vlijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme přibližně 30 minut na 175°C. Vychladlý korpus potřeme pařížskou šlehačkou a navrch postrouháme tyčinku Margot. Vše necháme pár hodin proležet v lednici. Foto: www.rodina.cz
Číst dále »
0 komentářů
13 srpna., 2015
Nápoje studené

Jablečný ledový čaj

4 sáčky ovocného jablečného čaje, 1 l vody, 2 lžíce medu, 1/2 l jakblečného džusu, led, jablko na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů

Třešňová marmeláda

Také máte letos na zahradě třešní, že nevíte, co s nimi? Bublanin a koláčů už máte dost, ale byla by přeci jenom škoda, kdyby se třešně nechaly na stromě uhnít. Zkuste tuhle výbornou marmeládu.
Číst dále »
0 komentářů

Špagetový koláč s rukolou

200 g špaget, 180 g rukoly, 7 vajec, smetana, 1 cibule, 2 česneky, parmazán, olivový olej, sůl, pepř, oregano, bazalka na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů

Brambory s tvarohem a koprem

Brambory oloupeme (popř. u nových brambor jen kartáčkem sedřeme slupku) a rozkrájíme na menší kousky. Opláchneme je a dáme do studené vody. Přivedeme k varu a vaříme asi 15 minut (nožem či vidličkou zkusíme, zda jsou měkké). Mezitím si smícháme rozdrobený tvrdý tvaroh s prolisovaným česnekem a solí. Do právě uvařených brambor přidáme máslo a přesypeme je česnekovým tvarohem. Navrch posypeme nasekaným koprem a můžeme podávat.
Číst dále »
0 komentářů
8 července., 2015
Nápoje studené

Rychlá ledová káva s bohatou pěnou

Každý, kdo si rád pochutná na šálku dobré kávy, jistě v létě ocení osvěžení v podobě kávy ledové. Je velmi snadná na přípravu a ideální pro ty, kteří v horkém počasí nemají chuť na klasický teplý nápoj
Číst dále »
0 komentářů
7 července., 2015
Saláty

Studený kuřecí salát

1 celé grilované nebo pečené kuře, 250ml bílého jogurtu, 4 lžíce kysané smetany, 1 lžíce cibulového čatní, 1 lžíce mangového čatní, kari pasta nebo kari, sůl, pepř, citronová šťáva
Číst dále »
0 komentářů
6 července., 2015
Zmrzliny a nanuky

Domácí zmrzlina stracciatella

Kondenzované mléko, smetanu ke šlehání a vanilkovou dřeň ušleháme do tuha. Čokoládu z části nalámeme na malé kousky a zbytek nahrubo nastrouháme. Poté ji vmícháme do vzniklé tuhé směsi. Dáme do nádoby na mražení (např. silikonové formy) a necháme v mrazáku ztuhnout. Poznámka: Slovo stracciatella (čteme stračatela) označuje zmrzlinu, jogurt, tvaroh či dezert, jež mají vanilkový základ a jsou v něm rozmíchány čokoládové hoblinky. Tento název poprvé použil v roce 1962 Enrico Panattoni – majitel  cukrárny “La Marianna” v Bergamu v severní Itálii, a to proto, že mu tato barevná kombinace dezertů připomínala strakatou krávu – stračenu.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky