Recepty

Vyberte si z 1417 receptů

Šuhajdy

Už máte sice napečeno, ale něco by se vám do vaší kolekce vánočního cukroví ještě hodilo? Tak vyzkoušejte šuhajdy! Šuhajdy jsou rychlým nepečeným vánočním cukrovím, které vám nezabere příliš času a přitom je skvělé. Připravíme si na ně: Na čokoládové košíčky: 250 g čokolády na vaření a 130 g rostlinného tuku. Na náplň pak: 100 g rostlinného tuku, 100 g mletých lískových oříšků, 150 g moučkového cukru, 1/2 dl tuzemáku (vyzkoušejte naši značku Marshall), 1/2 dl mléka a mandle nebo kokos na ozdobu.
Číst dále »
15 prosince., 2025
Nápoje teplé

Vanilla Chai

50 ml whiskey s vanilkovou příchutí, 25 ml šťávy z citronu, zástřik angustury/bitter, 40 ml sirupu kořeněný čaj, perlivá voda dle chuti na zjemnění, celá skořice, hvězdičky badyánu a špetka vanilky pro ozdobu
Číst dále »
9 prosince., 2025
Nápoje studené

Domácí karamelový likér

Obohaťte vánoční večery něčím opravdu vymazleným — domácí karamelový likér zahřeje u srdce a rozehraje sváteční chuťové pohárky. Připravíme si: 1 plechovku kondenzovaného mléka slazeného, 250 ml plnotučného mléka, 250 ml smetany ke šlehání, 150 ml tuzemáku a podle chuti i trochu mleté skořice.
Číst dále »

Rychlé vanilkové rohlíčky bez ořechů

Také milujete vanilkové rohlíčky? Vyzkoušejte tento recept, který je vhodný kdykoliv a pro kohokoliv – i pro alergiky s intolerancí na ořechy. Budeme potřebovat: Na těsto: 450 g hladké mouky, 220 g moučkového cukru, 2 balíčky vanilkového pudingu, ½ vanilkového lusku (případně 1 balíček vanilkového cukru), 4 žloutky a 230 g másla. Na obalování pak: 100 g moučkového cukru a ½ balíčku vanilkového cukru.
Číst dále »

Domácí vaječný koňak

Chcete si dopřát opravdu poctivý sváteční zážitek? Domácí vaječný koňak vám ho nabídne hned po prvním ochutnání. Budeme na něj potřebovat: 10 žloutků, 1 plechovka zahuštěného slazeného plnotučného mléka, 1 šlehačka 33%, 1/2 vanilkového lusku a 4 dl tuzemáku
Číst dále »

Slepované ořechy

Slepované ořechy vám přinesou pořádný vánoční luxus — křehké skořápky a jemná čokoládová náplň jsou kombinace, která nikdy nezklame. Těsto: 400 g hladké mouky, 250 g Hery, 120 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 3 žloutky, 100 g mletých vlašských ořechů Náplň: 1 čokoláda na vaření, 1 dl mléka, 120 g cukru, 50 g kakaa, 50 g mletých ořechů, 100 g másla Na ozdobu: čokoládová poleva
Číst dále »

Linecké cukroví s džemem

Ochutnejte kouzlo Vánoc v každém soustu. S tímto receptem se vrátíte do dětství a do kuchyně se rozlije vůně pravých svátků. 350 g hladké mouky, 120 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 250 g másla, 3 žloutky, trochu nastrouhané citronové kůry (z bio citronu), marmeláda nebo džem podle chuti
Číst dále »
9 prosince., 2025
Nápoje teplé

Medový svařák s pomerančem

1 litr červeného vína, 4 kousky celé skořice, 4 badyány (hvězdičkové koření), asi 10 celých hřebíčků, 2 pomeranče, tekutý med (množství podle chuti a sladkosti vína)
Číst dále »
9 prosince., 2025
Nápoje teplé

Námořnický grog

150 ml vody, několik hřebíčků (koření), celá skořice, kousek citronové kůry (z bio citronu), hrstička rozinek, 2 cl cukrového sirupu (lze nahradit 1 lžící hnědého třtinového cukru nebo medu), trochu citronové šťávy, 6 cl tuzemáku
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky