Pro gurmány

Vyberte si z 468 receptů

31 října., 2019
Drůbež

Kuřecí stehna s omáčkou z granátových jablek

Máte chuť na něco exotického? Co takhle při vaření využít granátové jablko? Běžnou surovinou v české kuchyni není, ale o to zajímavější je výsledek….
Číst dále »
0 komentářů

Anglický tradiční masový koláč – Shepherd’s Pie

Tradiční masový koláč (Shepherd’s Pie) se v Anglii sice dělá z jehněčího masa, ale můžeme použít i hovězí mleté maso. Výsledek bude stejný – perfektní a jednoduchý oběd, ale taky něco nového na ochutnání.
Číst dále »
0 komentářů
25 října., 2019
Zvěřina a ostatní maso

Irish stew (irský guláš)

Irish stew je tradiční irský pokrm, který si zakládá především na kvalitě surovin. Budeme potřebovat: Na vývar: 1 kg jehněčích kostí, 1 mrkev, 2 cibule, 1 malý celer, 2 bobkové listy, cca 6 kuliček pepře, kousek tymiánu a sůl. Dále pak: 1 kg jehněčího plecka nebo krkovice, 500 g moučných brambor, 500 g pevných brambor, 6 mrkví, 1 kg cibule, tymián, sůl, pepř a zelená petrželka.
Číst dále »
0 komentářů
25 října., 2019
Zvěřina a ostatní maso

Jehněčí na rozmarýnu

asi 1 a 1/2 kg jehněčího masa, 1/2 lžičky tymiánu, 1 lžička rozmarýnu, 1 lžička soli, 1 lžíce kremžské hořčice, mletý pepř, 4 lžíce olivového oleje, 3 dl červeného vína, 10 větších brambor, sůl, máslo, čerstvý rozmarýn na ozdobu (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů
24 října., 2019
Zvěřina a ostatní maso

Dušené maso z divočáka

1 kg masa z divočáka, hladká mouka, 4 lžíce oleje, 2 cibule, 2 mrkve, 4 stroužky česneku, 1 chilli paprička, 4 bobkové listy, 1 větší rajčatový protlak, 3 dl červeného vína, čerstvý libeček na ozdobu (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů
22 října., 2019
Zvěřina a ostatní maso

Kebab v pita chlebu

Kebab: 6 kousků jehněčího masa (nejlépe steaků), 2 cibule, 3 větší rajčata, trochu dijonské hořčice, 3 hotové pita chleby Marináda: 4 stroužky česneku, 1 lžička soli, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce citronové šťávy, 1 lžička hrubě drceného kmínu, 1/2 lžičky mleté sladké papriky, 1 lžíce nadrceného koriandru
Číst dále »
0 komentářů
22 října., 2019
Zvěřina a ostatní maso

Králík na olivách

1 králík, sůl, mletý pepř, trochu hladké mouky, 1 dl olivového oleje, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 3 snítky čerstvého rozmarýnu, 2 dl červeného vína, asi 1/2 l vody či vývaru, 100 g zelených oliv (bez pecky), 100 g černých oliv (bez pecky)
Číst dále »
0 komentářů
23 září., 2019
Omáčky a dresinky

Ananasové čatní

Nejprve si dáme do většího kastrolu svařit ocet s cukrem a ananasovým džusem a přidáme veškeré koření. Vaříme na mírném plameni, dokud se cukr zcela nerozpustí. Mezitím si oloupeme ananasy, vykrojíme z nich jejich tvrdý střed a ananasovou dužinu nakrájíme na kostičky. Ty přidáme do kastrolu a za stálého míchání vaříme dalších zhruba 25 minut doměkka. Ještě horké čatní naplníme do řádně vymytých a vysušených sklenic, uzavřeme víčky a obrátíme dnem vzhůru. Necháme vychladnout a poté skladujeme na tmavém, suchém a chladném místě. Ananasové čatní konzumujeme nejlépe k masu. Náš tip: Máte-li rádi pikantní dochucovadla, přidejte do čatní drcené chilli.
Číst dále »
0 komentářů
23 července., 2019
Polévky studené

Studená polévka z červené řepy

1 sklenička sterilované řepy (cca 400 g), 1 salátová okurka, 1 l zeleninového vývaru, 250 ml smetany, 3 natvrdo uvařená vejce, sůl, mletý pepř, trochu strouhaného muškátového oříšku, 2 vařené brambory, čerstvá petrželka na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky