Předkrmy a lehká jídla

Vyberte si z 93 receptů

Červen 24., 2019
Předkrmy a lehká jídla

Italský opečený chléb s rajčaty (Bruschetta)

světlý chléb nebo bílá bageta, 3 větší zralá rajčata, 50 g černých oliv (bez pecky), trochu čerstvé bazalky a oregana, 5 stroužků česneku, 6 lžic olivového oleje, sůl, hrubě mletý pepř, kousek mozzarelly (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů
Červen 21., 2019
Předkrmy a lehká jídla

Cuketové těstoviny

Milujete těstoviny a znáte je snad na všechny možné způsoby? Pak určitě vyzkoušejte tuto zdravější variantu v podobě cuketových těstovin, které rozhodně zařadíte do svého jídelníčku pravidelně.
Číst dále »
0 komentářů
Červen 20., 2019
Předkrmy a lehká jídla

Svačinka s avokádovou pomazánkou a vejcem

Avokádová pomazánka: 1 zralé avokádo, 1 lučina, 1 lžíce zakysané smetany, 1 stroužek česneku, šťáva z 1/2 citronu, sůl, mletý pepř Dále: plátky tmavého chleba, vejce, trochu oleje na smažení, čerstvá bazalka na ozdobu (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů

Zeleninové špalíky s tvarohovým dipem

Tvarohový dip (omáčka k namáčení): 1/2 měkkého tvarohu, 2 kostky lučiny, 3 lžíce zakysané smetany, 1 až 3 stroužky česneku (pro děti méně), trochu soli a mletého pepře Zeleninové špalíky: zelenina podle chuti – např. mrkev, okurka, řapíkatý celer, barevné papriky apod.
Číst dále »
0 komentářů
Červen 18., 2019
Předkrmy a lehká jídla

Slané tvarohové tyčinky

250 g měkkého tvarohu, 250 g hladké mouky, 250 g másla, 2 vejce, 1 žloutek na potření, sůl, kmín, sezamové semínko na posypání
Číst dále »
0 komentářů
Červen 10., 2019
Předkrmy a lehká jídla

Špízy z mozzarelly a rajčat

Na špejle střídavě napichujeme malou mozzarellu, cherry rajčátko, olivu a lístek bazalky. Špízy položíme na talíř a překapeme olivovým olejem smíchaným s troškou soli a posekaného oregana. Dáme vychladit do ledičky a můžeme podávat.
Číst dále »
0 komentářů

Pečené papriky s kozím sýrem

Troubu předehřejeme na 200˚ Celsia. Rýži uvaříme na skus a scedíme. Mezi tím papriky očistíme a zbavíme semínek, aby nám zůstala mistička pro naplnění. Cuketu očistíme a nakrájíme na menší kostičky, cibuli i česnek nakrájíme najemno, cherry rajčata napůlíme. Na větší pánvi zpěníme na olivovém oleji cibulku a česnek, jakmile zesklovatí, přidáme ostatní zeleninu. Podusíme společně přibližně 5 minut a přendáme do větší mísy. K zeleninové směsi přidáme uvařenou rýži, kmín, koriandr a dle chuti osolíme a opepříme. Podle chuti můžeme přidat i špetku chilli. Dobře promícháme a hotovou směsí plníme očištěné papriky. Navrch zasypeme kozím sýrem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 10 až 15 minut, dokud papriky nezměknou. Horké zapečené papriky ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů
Květen 24., 2019
Předkrmy a lehká jídla

Štrůdl se sýrem a bylinkami

1 balíček listového těsta, 2 balení nivy, 2 kelímky sýra žervé, 2 hrsti zelených bylinek (petrželka, pažitka, jarní cibulka…) a 1 vejce na potření
Číst dále »
0 komentářů

Cuketové rolky se slaninou a sýrem

2 zelené cukety, 100 g smetanového sýra, 3 stroužky česneku, sůl, 2 lžíce olivového oleje, 100 g plátkové slaniny
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky