Polévky teplé

Vyberte si z 106 receptů

5 března., 2024
Polévky teplé

Krémová cibulačka

5 velkých cibulí, 3 stroužky česneku, 3 lžíce másla, 1 a 1/2 litru zeleninového vývaru, 100 ml smetany, 100 g tvrdého sýra (např. ementálu COOP Premium), mletý pepř, sůl, 100 g kvalitní šunky nebo slaniny, trochu zakysané smetany, pažitka nebo jarní cibulka (na ozdobu)
Číst dále »
0 komentářů

Domácí masox

1 kg hovězího masa (např. žebro, krk, oháňka či morkové kosti), 2 cibule, 1 palice česneku, 1/2 bulvy celeru, 3 mrkve, 3 petržele, 1 pórek, 10 kuliček pepře, 5 bobkových lístků, 10 kuliček nového koření, 4 lžíce soli a 2 brambory.
Číst dále »
0 komentářů
29 února., 2024
Polévky teplé

Polévka z jarní cibulky

Naťové (jarní) cibulky si nakrájíme na kolečka. Brambory a mrkev očistíme a nakrájíme na menší kousky. Cibulku, brambory i mrkev vhodíme na rozpálené máslo a za stálého míchání osmahneme. Poté přidáme prolisovaný česnek, zalijeme vývarem a necháme vařit. Až je zelenina měkká, rozmixujeme ji tyčovým mixérem dohladka. Hotovou polévku dochutíme solí, pepřem a citronem dle chuti. Podáváme s toustovým chlebem opečeným na másle.
Číst dále »
0 komentářů
15 února., 2024
Polévky teplé

Mléková polévka s drobením

Polévka: 1 litr čerstvého mléka, 50 g másla a čerstvá petrželka (podle chuti). Drobení: 2 vejce, trochu soli a hrubá mouka.
Číst dále »
1 komentář
5 února., 2024
Polévky teplé

Batátová polévka se zázvorem

2 batáty, 2 mrkve, kousek zázvoru, cibule, 3 stroužky česneku, máslo, 1 sýr akawi, 4 dl smetany, voda, sůl, římský kmín
Číst dále »
0 komentářů

Hrášková polévka

Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kousky. Pórek nakrájíme na kolečka. Na másle si zpěníme nejprve cibuli a po chvíli i pórek. Asi po 5 minutách přidáme hrášek a česnek, také necháme chvilku restovat a poté zalijeme zeleninovým vývarem. Zhruba 4 až 5 minut povaříme (déle ne, jinak hrášek ztratí svou krásně zelenou barvu). Několik hrášků si vyndáme a necháme stranou na ozdobu. Zeleninu s vývarem rozmixujeme ručním mixerem na hladkou polévku a přidáme do ní smetanu. Polévku ochutíme solí a pepřem, nalijeme na talíře a ozdobíme schovanými hrášky. Podáváme s opečenou bagetkou.
Číst dále »
0 komentářů
29 ledna., 2024
Polévky teplé

Polévka z topinambur

1/2 kg topinamburů, 2 lžíce másla, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 1 l vody nebo vývaru, sůl, kousek bílé bagety (na polévkové kostičky), kousek másla (na osmažení kostiček)
Číst dále »
0 komentářů

Cizrnová polévka

400 g cizrny, 100 g másla, 1 cibule, 4 rajčata, 2 lžičky římského kmínu, trochu mletého pepře, 4 stroužky česneku, 1 litr zeleninového vývaru, 250 ml smetany (12%) a trochu zelené petrželky na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
11 ledna., 2024
Polévky teplé

Francouzská cibulačka s vínem

1 kg cibule, 100 g másla, trošku tymiánu a rozmarýnu (nemáme-li čerstvé bylinky, použijeme sušené), 2 lžíce cukru, mletý pepř, bobkový list, sůl, 2 dl bílého vína (vyzkoušejte bílé víno Árie), 1 lžíce krupice, 1 l kuřecího vývaru, 1 bílá bageta, 200 g tvrdého sýra (např. eidam 45% Ranko)
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky