Nápoje teplé

Vyberte si z 48 receptů

Prosinec 15., 2017
Nápoje teplé

Indický bílý čaj (Chai Masala)

1 lžíce sypaného černého čaje, 1/2 l vody, kousek (asi 3 cm) čerstvého zázvoru, 1 celá skořice, 3 hřebíčky, 2 kuličky černého nebo bílého pepře, 2 kuličky nového koření, pár semínek anýzu, kousek muškátového oříšku, 2 semínka kardamomu, 1/2 l mléka, třtinový cukr nebo med
Číst dále »
0 komentářů
Prosinec 14., 2017
Nápoje teplé

Zázvorový čaj s kořením

kousek čerstvého zázvoru, kousek celé skořice, 3 ks hřebíčku, 1 badyán (nemusí být), 1 l horké vody, 2 až 4 lžíce medu, šťáva z 1 citronu
Číst dále »
0 komentářů
Prosinec 13., 2017
Nápoje teplé

Domácí karamelovo-mandlový likér

Máte rádi sladké likéry, které příjemně zahřejí nejen o Vánocích? Vyrobte si vlastní chutný nápoj, který můžete upíjet sami, nebo jej darovat svým blízkým.
Číst dále »
0 komentářů

Domácí směs na přípravu horké čokolády

2 hrnky krupicového cukru, 1 a 1/2 hrnku kakaa, 1 hrnek sušeného mléka, 1/2 hrnku třtinového cukru, 100 g hořké čokolády (co nejkvalitnější)
Číst dále »
0 komentářů
Listopad 30., 2017
Nápoje teplé

Vanilkově mléčná káva

1 vanilkový lusk, 1 lžíce krupicového cukru, 1/4 l vody, 1 dl mléka, 1 dl silné černé kávy (může být z presovače či instantní), vyšlehaná šlehačka na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
Listopad 9., 2017
Nápoje teplé

Caffè latte

30 ml espressa, 100 ml horkého plnotučného mléka
Číst dále »
0 komentářů
Listopad 6., 2017
Nápoje teplé

Medový svařák s pomerančem

1 l červeného vína, 4 kousky celé skořice, 4 badyány (hvězdičkové koření), 2 pomeranče, asi 20 celých hřebíčků, 8 lžic medu (nebo jiné množství podle sladkosti vína)
Číst dále »
0 komentářů
Listopad 6., 2017
Nápoje teplé

Pomerančové kakao

2 pomeranče, 400 ml mléka, kousek celé skořice, 2 lžíce kvalitního hořkého kakaa, 125 ml smetany, 1 žloutek, 4 lžíce cukru, trochu pomerančové kůry z chemicky neošetřeného citronu
Číst dále »
0 komentářů
Říjen 31., 2017
Nápoje teplé

Dýňové latte (nejen) na Halloween

200 g máslové dýně, 1 hrnek polotučného mléka, 14 g kávy espresso (dvě porce), 1 lžíce cukru, našlehaná smetana, trochu mleté skořice
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky