Recepty

Vyberte si z 1201 receptů

Únor 19., 2019
Moučníky pečené

Citronové suflé

Kombinace jemného sladkého krému s osvěžujícím citronovým podtónem vás zkrátka dostane!
Číst dále »
0 komentářů
Únor 19., 2019
Moučníky pečené

Dort z červené řepy

O červené řepě už bylo řečeno mnoho, její blahodárné účinky na zdraví našeho těla jsou jistě nezpochybnitelné. Vyzkoušejte ji přidat do tohoto snadného dezertu a spojte tak velmi chutné s velmi zdravým.
Číst dále »
0 komentářů
Únor 19., 2019
Moučníky pečené

Dánská skořicová rolka

O skořicových šnecích jste již slyšeli, ale tento recept nabízí ještě o poznání výraznější a jemnější chuť pro každého milovníka voňavého skořicového pečiva. Křupavý a křehký obal perfektně ladí s jemným krémem rozplývajícím se na jazyku s každým soustem.
Číst dále »
0 komentářů
Únor 19., 2019
Bezmasá jídla

Sýrové suflé

60 g másla, 50 g mouky, ¼ l mléka, mletý pepř, trochu strouhaného muškátového oříšku, 4 žloutky, 3 bílky, 100 g strouhaného 45% eidamu
Číst dále »
0 komentářů
Únor 19., 2019
Moučníky pečené

Čokoládové suflé

100 g kvalitní hořké čokolády (např. COOP Premium), 90 g másla + 20 g másla (na vymazání hrnečku), 4 lžíce jemně drcených mandlí (na vysypání), 120 g krupicového cukru, 3 lžičky tuzemáku (vyzkoušejte náš tuzemák Marshall), 2 lžíce hladké mouky, 3 vejce (oddělené žloutky a bílky), nastrouhaná čokoláda (na ozdobení)
Číst dále »
0 komentářů
Únor 18., 2019
Moučníky pečené

Pomerančové muffiny

Vanilkový cukr, krupicový cukr a vajíčko vyšleháme do pěny a přidáme olej, mléko a pomerančovou šťávu. Vše promícháme s moukou a práškem do pečiva. Do směsi nastrouháme pomerančovou kůru ze dvou chemicky neošetřených pomerančů a vše důkladně zamícháme. Plníme do muffinových košíčků (do 2/3) a pečeme na 180 stupňů zhruba 20 až 30 minut.
Číst dále »
0 komentářů

Domácí citronový sirup

Citrony omyjeme a vymačkáme z nich veškerou šťávu. Tu přecedíme přes jemné sítko a dáme do kastrolu ohřát (pozor, nevaříme!). Poté přisypeme krystalový cukr a mícháme do úplného rozpuštění (případně opět trochu zahřejeme). Vzniklý citronový sirup přelijeme do čisté lahve, kterou dobře uzavřeme a uložíme na chladné, tmavé a suché místo.
Číst dále »
0 komentářů

Pomerančový džem s koňakem

3/4 kg pomerančů, 1/2 l vody, kůra z 1 pomeranče, 1/4 kg želírovacího cukru, šťáva z 1 citronu, 1 dl koňaku
Číst dále »
0 komentářů
Únor 18., 2019
Drůbež

Kuře na pomerančích

1 kuře, 1 lžíce koření na kuře, 1 lžíce worcesterské omáčky, 3 lžíce olivového oleje, 2 cibule, 300 ml drůbežího vývaru, 150 ml bílého vína, nastrouhaná kůra z 1 chemicky neošetřeného (bio) pomeranče a šťáva ze 2 pomerančů, 2 lžíce másla, 1 pomeranč na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky