Zahradní party

Vyberte si z 338 receptů

Květákový salát s cizrnou

1 ks květáku, 1 plechovka cizrny, 150 g slaniny, 2 stroužky česneku, 1 svazeček čerstvé pažitky, 2 lžíce vinného octa, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička cukru, sůl, pepř
Číst dále »

Pikantní krevety na grilu

500 g velkých krevet, 100 g másla, 5 stroužků česneku, 1 lžička soli, 1/2 lžičky hrubě namletého chilli, šťáva z 1 limetky
Číst dále »
3 května., 2016
Moučníky pečené

Bílkové pusinky

Jemný, na jazyku rozplývající se dezert vykouzlíte během chvilky a věřte, že se stane středem pozornosti každé oslavy.
Číst dále »

Vajíčkové rolky s křenem

Do vařicí vody vložíme vejce a na mírném plameni vaříme přibližně devět minut. Poté uvařená vejce zchladíme, oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. Mezitím si smícháme najemno nakrájenou cibuli s pomazánkovým máslem, majonézou (nebo jogurtem), hořčicí, strouhaným křenem a nasekanou pažitkou. Vše osolíme, opepříme a dobře promícháme. Nakonec přidáme nakrájené vejce a znovu (teď již opatrně!) promícháme. Vajíčkovou směs naplníme do šunky nebo debrecínky a vytvoříme rolky. Hotové rolky svážeme celou pažitkou a poklademe na natrhané listy salátu. Ozdobíme plátky okurky a ředkvičky. Nakonec posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme s čerstvým pečivem.
Číst dále »

Nápoj z banánů v čokoládě

Mléko nalijeme do mixéru a přidáme rozlámanou tyčinku Banán v čokoládě. Rozmixujeme dohladka a podle chuti a možností ozdobíme trochou strouhané čokolády a kolečkem čerstvého banánu. Vzniklý nápoj podáváme studený, ale můžeme jej i ohřát – podle toho, co mají naše děti raději!
Číst dále »
24 února., 2016
Nápoje studené

Mangové lassi (jogurtový nápoj)

1 větší mango, 250 ml bílého smetanového jogurtu, 100 ml mléka, 1 lžíce tekutého medu, trochu mletého kardamomu, kokosová moučka na ozdobu
Číst dále »

Salát s uzeným lososem

200 g uzeného lososa, 1/2 ledového salátu, 1/2 salátové okurky, 2 lžíce hrubozrnné hořčice, 2 lžíce omáčky pesto, olivový olej, citronová šťáva
Číst dále »
8 ledna., 2016
Moučníky pečené

Citronový koláč

Těsto: 250 g hladké mouky, 30 g krystalového cukru, 60 g moučkového cukru, 30 g najemno namletých mandlí, trochu soli, 150 g másla, 1 vejce
Číst dále »
1 září., 2015
Moučníky pečené

Margot řezy

Nejprve si den předem připravíme pařížskou šlehačku. V kastrůlku si svaříme šlehačku společně s čokoládou, dokud se vše důkladně nespojí. Necháme vychladnout nejdříve v pokojové teplotě a poté přes noc v lednici. V míse smícháme mouku, cukr, kakao a prášek do pečiva. Přidáme olej a vlažné mléko. Žloutky si oddělíme od bílků a zamícháme do těsta. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který nakonec lehce vmícháme. Vlijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme přibližně 30 minut na 175°C. Vychladlý korpus potřeme pařížskou šlehačkou a navrch postrouháme tyčinku Margot. Vše necháme pár hodin proležet v lednici. Foto: www.rodina.cz
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky