Zahradní party

Vyberte si z 333 receptů

Domácí turecký chléb

Byli jste někdy v Turecku? Už jste někdy ochutnali turecké placky alias turecký chléb? Jestli ne, udělejte si pár minut času a vyzkoušejte je podle našeho receptu. Je to tak snadné, že to za zkoušku rozhodně stojí! Připravte si k nim například hummus, rajčatový nebo česnekový dip, pečené jehněčí maso na špízu, zeleninu a užijte si tak pravé turecké hody!
Číst dále »
0 komentářů
22 března., 2017
Nápoje studené

Krémový kávový shake

Milujete ovocné koktejly? A milujete kávu? Spojte to dohromady a máte perfektní kávový shake, který se lahodně rozplývá na jazyku.
Číst dále »
0 komentářů
7 února., 2017
Moučníky pečené

Máslové sušenky

225 g hladké mouky, 80 g moučkového cukru, 1 vejce, 125 změklého másla, 4 vanilkové cukry (na posypání)
Číst dále »
0 komentářů
20 prosince., 2016
Omáčky a dresinky

Dipy k masu

Postup: Domácí majonéza: Žloutky si vyklepeme do vysoké nádoby, přidáme hořčici, zalijeme olejem a zakápneme citronovou šťávou. Ponoříme tyčový mixér a pomalu šleháme, dokud hmota není tuhá. Ochutíme solí a pepřem. Okurkový dip: Okurku si nastrouháme na co nejjemnější kousky a vymačkáme z ní přebytečnou vodu. Přidáme jogurt a ochutíme olejem, solí a pepřem. Dle chuti zakápneme citronem. Domácí tatarka: Nejdříve si připravíme majonézu dle předchozího návodu. Okurku a cibulku si nakrájíme najemno a přidáme k majonéze. Ochutíme solí a pepřem. Česnekovo-mandarinkový dip: Prolisujeme si česnek a mandarinku nakrájíme na co nejmenší kousky. Zalijeme zakysanou smetanou a ochutíme solí, pepřem. Hořčično-medová omáčka: Hořčici smícháme s medem a ochutíme solí a pepřem. Nakonec přidáme najemno nasekanou petrželku.
Číst dále »
0 komentářů
29 listopadu., 2016
Předkrmy a lehká jídla

Jednohubky z kozího sýra

200 g kozího sýru, 150g pikantní klobásy, 100 g zelených oliv bez pecky, toustový chléb
Číst dále »
0 komentářů
26 října., 2016
Nápoje studené

Jahodové želé s vodkou

250 ml vody, 1 balíček ovocného želé s jahodovou příchutí, 70 g cukru krupice, 250 ml vodky
Číst dále »
0 komentářů
27 srpna., 2016
Sladká jídla

Palačinky ze zakysané smetany

Vejce rozšleháme a smícháme s polohrubou moukou, zakysanou smetanou a cukrem. Mírně osolíme a směs promícháme tak, aby v ní nebyly žádné hrudky. Necháme asi 3 minuty odpočinout, poté si rozehřejeme trochu oleje na pánvi. Sběračkou nabíráme vždy část palačinkové směsi a naléváme ji na pánev. Palačinky osmažíme z obou stran dozlatova. Hotové palačinky natřeme trochou zakysané smetany rozmíchané s nutellou a ihned podáváme. Nebo můžeme také použít ochucenou zakysanou smetanu, která poslouží stejně dobře. Poznámka: Náš recept na výrobu domácí nutelly naleznete ZDE
Číst dále »
1 komentář
25 srpna., 2016
Zmrzliny a nanuky

Pomerančový sorbet

V hrnci svaříme vodu s krystalovým nebo třtinovým cukrem a nasekanými lístky čerstvé máty. Po rozpuštění cukru sejmeme z ohně a dáme na chvíli vychladit do mrazáku. Vymačkanou šťávu z pomerančů mezitím smícháme s pomerančovou kůrou a poté vlijeme do vychlazené cukrové směsi. Celou směs přelijeme do plastové nádoby a vložíme do mrazáku. Průběžně (zhruba každou hodinu) promícháváme vidličkou, aby se nevytvořily velké ledové krystalky. Celkově necháme zhruba 6 hodin mrazit. Podáváme buď bez alkoholu – jako zmrzlinu v miskách nebo jako osvěžující koktejl zastříknutý sektem či vychlazenou vodkou ve vysokých sklenicích. Poznámka: Sorbet je zmrzlý dezert vyrobený z oslazené vody ochucené ovocným džusem, doplněný zpravidla vínem a/nebo tvrdým alkoholem. Název sorbet pochází s latinského slova “sorbere”, které znamená jíst a pít současně. Oproti zmrzlině sorbet neobsahuje mléko či mléčné výrobky, což z něj dělá vlastně nízkotučnou variantu zmrzliny.
Číst dále »
0 komentářů
1 srpna., 2016

Ledové frappé

Pokud si v teplém počasí rádi dopřejete vychlazenou ledovou kávu, ale nejste příliš velkými milovníky kávy se zmrzlinou, frappé pro vás bude tím pravým!
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky