Pomelo oloupeme a vybereme z něj dužinu. Tu nakrájíme na menší kousky. Vyzrálé avokádo rozkrojíme podélně na polovinu, odstraníme pecku a vnitřek opatrně vydlabeme lžičkou. (Zbytek avokáda nevyhazujeme!) Do misky si dáme pokrájené pomelo s avokádem, přidáme vyloupané a předvařené krevety a zakapeme limetkovou šťávou. Necháme chvilku odležet. Mezitím si připravíme zálivku: Bílý jogurt smícháme s majonézou, přidáme nasekané chilli papričky a dochutíme solí, mletým pepřem a rybí omáčkou. Na závěr vydlabané avokádo “vysteleme” kouskem zeleného salátu, naservírujeme na něj odleželý krevetový salát a přelijeme jej připravenou zálivkou. Ihned podáváme.
Bílý chřest oloupeme od hlavičky směrem dolů a vložíme do osolené vroucí vody, do které přidáme plátek másla a plátek citronu. Chřest vaříme zhruba 10 až 12 minut (podle velikosti). Poté ho opatrně slijeme a ještě horký zabalíme do plátků šunky (můžeme dávat více kusů chřestu do jedné rolky – záleží na velikosti chřestu i pokrájené šunky). Vzniklé rolky svážeme jarní cibulkou, posypeme nasekanou pažitkou a petrželkou a ihned podáváme. Jako přílohu volíme například čerstvé pečivo.
Panenky nejdříve dobře odblaňte, poté je omyjte, osušte, mírně osolte a opepřete. Na marinádu smíchejte med, hořčici a olivový olej, poměr zvolte podle chuti. Nakonec vmíchejte otrhané lístky tymiánu a ingredience dobře prošlehejte. K marinování můžete použít igelitový sáček: vlijte marinádu, přidejte maso, zauzlujte, vše důkladně promněte a nechte v lednici přes noc. Pokud chcete grilovat okamžitě, postačí k marinování 1 hodina. Před grilováním vyjměte panenky z lednice a nechejte dojít do pokojové teploty. Přebytek marinády otřete, aby se nepřipalovala. Grilujte na roštu 10–15 minut dle velikosti masa. Po dobu grilování panenky postupně obracejte a potírejte zbylou marinádou. Hotové panenky můžete před podáváním mírně dosolit. Podávejte nakrájené přes vlákno na šikmé řezy. Doplňte zeleninovým salátem nebo se středomořskou salsou. Středomořská salsa Rajčata a cibuli nakrájejte na malé kousky. Lístky petrželky nasekejte nadrobno, stejně i chilli papričky, olivy nasekejte nahrubo. Vše vložte do větší mísy, přidejte citronovou šťávu, olivový olej a podle chuti osolte a opepřete. Nechejte chvíli v chladu odležet, aby se všechny ingredience řádně prolnuly. TIP: Před krájením a podáváním nechte maso chvíli odležet, zvláště v případě, grilujete-li větší kusy masa. Servírujte s nápoji Coca-Cola.