Pokud máte na něco chuť, ale nechce se vám připravovat nic složitého, vyzkoušejte toto rychlé čokoládové brownies, které za pár minut připravíte v mikrovlnné troubě. A i když vás mlsná nehoní, může být brownies v hrnečku milým překvapením pro maminku ke Dni matek. Na hrnečkové brownies si připravíme: 1 vejce, 50 g cukru krystal, 1/2 hrnku hladké mouky, 1 lžíci kakaa (doporučujeme naše kakao COOP Premium), 1/4 hrnku mléka, 4 lžíce másla, 50 g hořké čokolády (nejlépe také COOP Premium s 70% kakaa) a oblíbené zdobení (např. barevné kuličky, nasekané oříšky apod.)
Chcete udělat radost svojí mamince a překvapit ji něčím výjimečným k nedělnímu Dni matek? Vyzkoušejte náš recept na úžasně dobrý malinový trifle – tradiční anglický dezert, který se skládá do skleničky ve vrstvách. Připravíme si na něj: 1 balení oblíbených sušenek, 150 g čerstvých malin, 2 lžíce třtinového cukru, 2 lžíce oblíbeného likéru a smetanovou šlehačku ve spreji COOP Premium.
Tento lahodný dezert perfektně kombinuje jemnou bílou čokoládu se svěží jahodovou vrstvou a vy z něj budete blahem v samém nebi! Na nepečený jahodový dort s bílou čokoládou budeme potřebovat: 12 ks máslových sušenek, ½ hrnku másla, 1 hrnek jahodového džemu (doporučujeme vyzkoušet náš jahodový džem Dle Gusta), 8 lžic vody, 1 a 1/2 lžíce práškové želatiny, 500 g mascarpone, 300 g bílé čokolády, 400 ml smetany ke šlehání a hrst čerstvých jahod.
Rozpečený camembert (hermelín) nemusíme dělat jen v létě na grilu. Dopřejte si ho z trouby a to kdykoliv v roce! Budeme na něj potřebovat: 2 camemberty (vyzkoušejte naši značku Ranko), 2 lžíce olivového oleje, rozmarýn (nemusí být), hrst vlašských ořechů, zavařené brusinky a bagetu.
Malovaná vajíčka, čokoládové figurky, mazanec či beránek, to jsou pochoutky, které se každoročně objevují na svátečních stolech mnoha domácností. Co ale letos překvapit vaše blízké něčím novým? Vyzkoušejte tyto roztomilé jarní dortíky se zaječími oušky! Na velikonoční cupcakes budeme potřebovat: Na těsto: 2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek cukru krupice, 2 lžičky prášku do pečiva, špetka soli, 1 hrnek másla, 2 vejce, 200 ml mléka, 100 ml oleje, 2 lžíce bílého jogurtu a 1 vanilkový lusk. Na krém: 250 ml smetany ke šlehání, 100 g mascarpone, 100 g cukru moučka a libovolné potravinářské barvivo. Na ouška pak: bílý fondán popř. marcipán a růžové potravinářské barvivo.
Toto tradiční kynuté pečivo se peklo především na Zelený čtvrtek. Jedná se o sladké bochánky nepravidelného zakrouceného tvaru. Jidášky získaly svůj název po apoštolu Jidášovi, který zradil Ježíše Krista. Za svou zradu se poté oběsil a z tohoto důvodu se poté pečivo překládalo a kroutilo tak, aby symbolizovalo provaz.
Zažijte jedinečný matcha náboj a udělejte si zdravé kuličky, které si vás omotají kolem prstu svou jemnou chutí! Připravíme si: 200 g sušených datlí bez pecek, trochu vody, 50 g nesolených pistácií, 2 lžičky matcha prášku, 1 lžíci kakaa, kokos, rozmixované pistácie a matcha prášek na obalení.