Večeře

Vyberte si z 542 receptů

Boloňské špagety

Znáte nějaké jídlo, které zbožňují děti i dospělí? Jsou to boloňské špagety! Takže jestli chcete dětem udělat radost, připravte jim je! Na boloňské špagety budeme potřebovat: 400 g špaget (vyzkoušejte naše špagety KLASIK nebo VAROMA), 6 lžic olivového oleje, 1 větší cibuli, 100 g anglické slaniny, 2 mrkve, 1 malý celer, 5 stroužků česneku, 500 g mletého masa (nejlépe směs hovězího a vepřového), 1 plechovku loupaných rajčat, 1 větší rajčatový protlak, 2 dl červeného vína, sůl, pepř, špetku muškátového oříšku, oregano, tvrdý sýr na posypání a oblíbené bylinky na ozdobu (bazalka, petrželka…)
Číst dále »
30 července., 2025
Mleté maso

Plněné a zapečené cukety

Když se spojí šťavnaté cukety, voňavé koření a poctivá masová náplň, vznikne jídlo, které chutná jako léto zapečené v troubě – jednoduché, ale neodolatelné. Připravíme si: 2 dlouhé cukety, olivový olej, 3 cibule, 300 g mletého hovězího masa, 4 stroužky česneku, sůl, pepř, trochu drceného kmínu, 1 lžička provensálského koření, 200 g tvrdého sýra (např. eidam 45%), 4 lžíce rajského protlaku
Číst dále »
25 července., 2025
Předkrmy a lehká jídla

Havajský toast s ananasem

Chcete rychlovku, co překvapí? Tenhle zapečený havajský toast kombinuje šunku, ananas a sýr do šťavnaté bomby, kterou si zamilujete hned po prvním kousnutí. Připravíme si: 6 plátků toastového chleba (vyzkoušejte naši značku Klasik), kousek másla, 150 g šunky, 100 g tvrdého sýra (např. eidam Klasik) a 6 koleček kompotovaného ananasu.
Číst dále »

Smetanová polévka z červené čočky

200 g červené čočky, 1 cibule, 1 větší mrkev, 2 stroužky česneku, 2 lžíce másla, 1 litr zeleninového vývaru, 1/2 lžičky kurkumy, 1/2 lžičky drceného kmínu (nejlepší je použít římský kmín), 1 kelímek zakysané smetany, 2 lžíce rajčatového protlaku, sůl a citronová šťáva (podle chuti).
Číst dále »
17 července., 2025
Polévky teplé

Cuketová krémová polévka

Přemýšlíte, co s přebytečnou cuketou? My jsme z ní udělali vynikající krémovou cuketovou polévku! Na polévku si připravíme: 2 menší zelené cukety, 2 cibule, 80 g másla, 1 a 1/2 l zeleninového vývaru, 200 ml smetany, 2 stroužky česneku, muškátový květ, sůl a mletý pepř.
Číst dále »

Hovězí burger plněný camembertem

Už jste někdy zkoušeli udělat burgery plněné camembertem? Jsou dokonalé! Připravíme si na ně: 600 g mletého hovězího masa, 1 svazek jarní cibulky, 1 vejce, bazalku, majoránku, sůl a mletý pepř, 1 sýr Camembert (vyzkoušejte naši značku Ranko), 6 lžic dijonské hořčice a 1 lžíci medu.
Číst dále »
17 července., 2025
Omáčky a dresinky

Koprový dresink

Kopr omyjeme, osušíme a nasekáme nadrobno. Dáme jej do misky, kam přidáme i zakysanou smetanu, prolisovaný česnek a citronovou šťávu. Vše důkladně rozmícháme a podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme například ke grilovaným rybám. Poznámka: Vyzkoušejte tento koprový dresink k našemu lososu se zeleninou – recept na něj máme ZDE
Číst dále »
17 července., 2025
Saláty

Salát se sušenými rajčaty

1/2 hlávky ledového salátu, 1 mrkev, 150 g sušených rajčat, bílá veka, máslo, 3 stroužky česneku, sůl
Číst dále »
14 července., 2025
Mleté maso

Rajčatová omáčka s masovými koulemi

Rajská omáčka: 5 lžic olivového oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 větší plechovka sterilovaných loupaných rajčat, voda nebo masový vývar (cca 1 litr), sůl, 8 kuliček nového koření, 8 kuliček pepře, 3 bobkové listy, 3 hřebíčky, malá konzerva rajského protlaku, 1 lžíce cukru, 1/2 lžičky mleté skořice Masové koule: 500 g mletého masa, 2 vejce, 2 až 3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce strouhanky, 3 stroužky česneku, sůl, nať zelené petrželky, majoránka, pepř, 1 lžička mleté papriky, olej na smažení
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky