Kuřecí prsíčka omyjeme a osušíme. Jemně je naklepeme a na vrchní straně uděláme mělké zářezy nožem. Z olivového oleje, hořčice, soli, mletého pepře a tymiánu připravíme marinádu, kterou kuřecí prsa potřeme a dáme asi na hodinu odležet. Mezitím si připravíme citrusy: Pomelo, grep i pomeranč oloupeme a rozdělíme na měsíčky. Na pánvičce si rozehřejeme máslo a citrusové měsíčky na něm mírně (!) osmahneme. Pokapeme medem a necháme nasáknout. Marinované maso poté opečeme na druhé pánvičce z obou stran dozlatova. Na talíře naaranžujeme kousek zeleného salátu s měsíčky teplých medových citrusů, přidáme ogrilovaná kuřecí prsíčka a jemně pokapeme balzamikovým octem. Poznámka: Jako přílohu vyzkoušejte například česnekovou bagetu – náš recept na ni naleznete ZDE
V toastovači si opečeme plátky toastového chleba a ještě horké je namažeme máslem. Toastový chléb poklademe plátky šunky a tvrdého sýra a navrch položíme kolečko ananasu. Dáme do trouby (rozehřáté na 250 °C) či pod gril, kde zapečeme po dobu asi 5 minut. Ihned podáváme.
Zkusili jste už někdy čínské jarní závitky? Je to skutečně lahoda. A co takhle zkusit ještě o něco zdravější verzi v podobě závitků připravených bez smažení? Vyzkoušejte náš tip na velmi chutnou a rychlou večeři!
Pekingské zelí nakrájíme na nudličky, okurku s paprikou na malé kousky. Přendáme do větší misky a vmícháme kukuřici (bez nálevu). Nyní si vytvoříme zálivku na salát: všechny ingredience smícháme a mícháme tak dlouho, dokud se nerozpustí cukr a sůl. Přelijeme přes zeleninu a zamícháme. Salát podáváme vychlazený.