Večeře

Vyberte si z 542 receptů

Houbové rizoto

Na olivovém oleji v kastrolu si zpěníme najemno pokrájenou cibuli a po chvíli přisypeme rýži. Asi 3 minuty mícháme a opékáme, poté přidáme prolisovaný česnek a necháme ho rozvonět. Zalijeme bílým vínem a necháme vyvařit. Poté přiléváme po částech kuřecí vývar, přičemž rýži mícháme a tekutinu necháváme vždy vyvařit (postupujeme po sběračkách). Takto pokračujeme tak dlouho, dokud není rýže hotová. Mezitím si na pánvičce rozehřejeme máslo a dáme na něj pokrájené houby. Osolíme, opepříme a necháme asi 15 minut (podle druhu hub a velikosti pokrájených kousků) dusit, aby houby změkly. Na posledních pár minut přihodíme i zelený hrášek, aby také změkl. Smícháme s rýží a přidáme zakysanou smetanu. Hotové rizoto ihned podáváme.
Číst dále »
25 srpna., 2020
Bezmasá jídla

Ukrajinské těstoviny Varenyky

Varenyky jsou tradičním ukrajinským jídlem. Kromě masové náplně mohou mít i sladkou náplň – tvarohovou či ovocnou. Typická je také bramborová náplň.
Číst dále »
20 července., 2020
Drůbež

Kuřecí špízy se zeleninou

400 g kuřecích prsou, 1 dl olivového oleje, sůl, mletý pepř, trochu červené papriky (případně grilovacího koření), 3 stroužky česneku, 1 dlouhá zelená cuketa, 1 červená paprika, 1 žlutá paprika, 1/2 l vody nebo vývaru, čerstvé bylinky (např. tymián, bazalka, kopr)
Číst dále »
29 června., 2020
Předkrmy a lehká jídla

Slaninové muffiny s vajíčkem

4 až 5 plátků toastového chleba, tvrdý sýr čedar, anglická slanina, vajíčko, sůl, pepř
Číst dále »
15 června., 2020
Polévky teplé

Pálivá thajská polévka (Tom yum kung)

1 litr masového vývaru, svazeček sušené citronové trávy, 3 lžičky koriandru, kousek čerstvého zázvoru, několik cherry rajčat, 50 g hub (např. čínské houby), 100 g tygřích krevet (případně i jiné mořské plody), 4 lžíce rybí omáčky, 2 lžíce chilli pasty, 4 lžíce citronové šťávy, 1 až 2 malé chilli papričky, kokosové mléko v plechovce (nemusí být)
Číst dále »
1 června., 2020
Polévky teplé

Květáková polévka pro děti

Květák rozebereme na malé růžičky a omyjeme. Cibuli s bramborem oloupeme a pokrájíme na malé kousky. Na másle nejprve osmahneme jemně cibuli a po chvíli přihodíme i brambory s květákem. Zamícháme, necháme provonět a přelijeme zeleninovým vývarem. Vaříme asi 15 minut, dokud nejsou květák i brambory měkké. Poté rozmixujeme do hladkého krému a jemně dochutíme pažitkou a citronovou šťávou, popřípadě ještě solí. Poznámka: Pro větší děti můžete tuto polévku doplnit rybičkami se sezamem – moc se jim budou v polévce líbit!
Číst dále »
20 května., 2020
Těstoviny

Těstoviny s opečenou slaninou

300 g těstovin (např. makarony nebo špagety), 2 lžíce olivového oleje, 250 g libové anglické slaniny, 4 stroužky česneku, sůl, pepř mletý, 100 g (uzeného) eidamu, zelené bylinky na ozdobu (petrželka, pažitka…)
Číst dále »

Míchaná vajíčka s uzeným lososem

Na rozehřátém oleji za stálého míchání osmažíme vajíčka (asi 5 minut) a na závěr přidáme trochu mléka, aby byla vajíčka vláčná. Nakrájíme chléb na plátky a podle libosti jej můžeme také opéct (na oleji nebo nasucho v toustovači).  Do vajíček zamícháme nadrobno pokrájenou petrželku, přidáme sůl a mletý bílý pepř. Směs navrstvíme na plátky chleba a poklademe kousky uzeného lososa. Ozdobíme ještě kouskem petrželky a můžeme podávat.
Číst dále »
3 dubna., 2020
Těstoviny

Jarní těstoviny (Pasta primavera)

1 sáček (asi 350 g) těstovin (např. motýlků), asi 10 výhonků zeleného chřestu (nemusí být), 6 lžic olivového oleje, 1 cibule, 2 mrkve, 1 červená paprika, 1/2 zelené cukety, 4 stroužky česneku, hrst mladých hráškových lusků, 1 plechovka loupaných rajčat, sůl, mletý pepř, 100 g oblíbeného strouhaného sýra (např. gouda nebo parmazán)
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky