Večeře

Vyberte si z 542 receptů

3 května., 2023
Zeleninová jídla

Zapečená brokolice se sýrem

Brokolici omyjeme a rozebereme na růžičky. Dáme do osolené vařicí vody a vaříme asi 10 minut. Mezitím si nakrájíme očištěnou cibuli a opečeme ji na olivovém oleji dozlatova. Po chvíli přidáme i na plátky pokrájený oloupaný česnek a ještě necháme chvíli provonět. Uvařenou brokolici dáme okapat a spolu s nahrubo pokrájeným sýrem a opečenou cibulí a česnekem vše navrstvíme do zapékací misky. Přilijeme smetanu s osolenými a rozšlehanými vejci a dáme zhruba na 15 minut zapéct do trouby. Hotový pokrm posypeme ještě podle možností najemno nastrouhaným parmazánem a můžeme podávat. Jako přílohu volíme například vařené brambory.
Číst dále »
24 dubna., 2023
Vepřové maso

Pikantní vepřová panenka

800 g vepřové panenky, 150 g kvalitní anglické slaniny, 3 sušená rajčata naložená v olivovém oleji, ½ lžičky drcených chilli papriček, 1 větší stroužek česneku, drcený barevný pepř, sůl, 1 lžíce olivového oleje
Číst dále »
24 dubna., 2023
Drůbež

Pikantní kuřecí křidélka Buffalo

16 ks kuřecích křidélek, 1 velká cibule, 6 stroužků česneku, čerstvý zázvor, 3 chilli papričky, 8 lžic olivového oleje, 3 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce medu, 1 lžička soli
Číst dále »
12 dubna., 2023
Zeleninová jídla

Restované artyčoky

Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme nadrobno pokrájenou šalotku, restujeme, dokud nezačne zlátnout. Přidáme na plátky pokrájený česnek, citron na čtvrtinky a povařené artyčoky. Zlehka osolíme, opepříme a přidáme tymián. Pár minut restujeme, poté podlijeme vínem a necháme chvilku dusit. Podáváme ozdobené petrželkou – jen tak samotné nebo s čerstvou bagetkou a bylinkovým dipem.
Číst dále »

Velikonoční pučálka na Zelený čtvrtek

Vyzkoušejte staročeský postní pokrm z naklíčeného hrachu. Je výborný, zdravý a připravit se dá jak na slaný, tak na sladký způsob. Na pučálku si připravíme:
Číst dále »
28 března., 2023
Sladká jídla

Sladké bramboráky

Sladké bramboráky: 1 kg brambor, 3 vejce, 2 dl mléka, 180 g polohrubé mouky, 2 lžíce tekutého medu, špetka soli, olej na smažení Jablečné pyré: 1/2 kg jablek, 1/8 l vody, 100 g cukru, šťáva z 1/2 citronu, 1/2 sáčku vanilkového pudingu
Číst dále »
21 března., 2023
Saláty, Těstoviny,

Těstovinový salát

300 g těstovin, 200 g eidamu, 200 g šunky, 1/2 okurky, několik cherry rajčátek, několik lžic bílého jogurtu, sůl, pepř
Číst dále »
15 března., 2023
Zeleninová jídla

Cibulový koláč s uzeným masem

Těsto: 200 g polohrubé mouky, 100 g másla, 1 žloutek, špetka soli, 3 lžíce vody Náplň: 4 velké cibule (nebo 6 středně velkých), 2 lžíce olivového oleje, 3 vejce, 1 hrnek mléka, 200 g eidamu 45%, 150 g uzeného masa, sůl, špetka mletého černého pepře, 50 g másla
Číst dále »
15 března., 2023
Bramborové pokrmy

Bramborová kaše s cibulkou a petrželkou

Brambory oloupeme a dáme vařit do osolené vody. Mezitím si na másle osmahneme pokrájenou cibulku dozlatova a zelenou petrželku nasekáme nadrobno. Brambory uvařené doměkka slijeme, rozšťoucháme nejprve šťouchadlem, přilijeme smetanu a našleháme do podoby kaše. Přimícháme osmaženou cibulku s nasekanou petrželkou, osolíme podle chuti a můžeme podávat.
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky