Večeře

Vyberte si z 540 receptů

Langoše s uzeným masem

Těsto na langoše: 4 dl mléka, 1 kostka droždí, 500 g hladké mouky, 2 vejce, 1 lžička soli, 1 lžička cukru Dále: olej na smažení, 200 g uzeného masa, 6 stroužků česneku, 200 g tvrdého sýra, čerstvá zelená petrželka na ozdobu (nemusí být)
Číst dále »
27 ledna., 2025
Pomazánky

Rybí pomazánka ze sardinek a tuňáka

Když se řekne „rybí pomazánka“, napadá vás „Ani náhodou!“? Tak to jste ještě nezkusili tuhle ze sardinek a tuňáka! Připravíme si na ni: 1 sardinky v oleji (vyzkoušejte naše sardinky Dle Gusta), 1 tuňáka v oleji (také doporučujeme značky Dle Gusta), 2 x žervé, 2 lžíce dijonské hořčice, 1 cibuli, 1 stroužek česneku, 1 natvrdo uvařené vejce, šťávu z ½ citronu, sůl a mletý pepř.
Číst dále »
24 ledna., 2025
Zeleninová jídla

Koláč s rajčaty a bylinkami

4 vejce, 125 g jemných ovesných vloček, 125 g hladké mouky, 125 g másla, 750 g čerstvých rajčat, 1 cibule, 1 stroužek česneku, svazeček čerstvých bylinek (např. petrželka, pažitka, kopr, tymián…), 300 g zakysané smetany (doporučujeme naši zakysanou smetanu Ranko), 150 g nahrubo nastrouhaného sýra, mletý pepř, sůl
Číst dále »
24 ledna., 2025
Moučníky pečené

Koláč z batátů

Sladké brambory neboli batáty jsou právě díky své sladší chuti ideální také pro přípravu sladkých pokrmů. Vyzkoušejte tento vláčný batátový koláč.
Číst dále »
24 ledna., 2025
Rýžové pokrmy

Rychlá kari rýže

200 g rýže basmati (vyzkoušejte naši značku Varoma), 2 lžíce oleje, 1 lžíce kari, hrst mraženého hrášku, 50 g nasucho opražených kešu ořechů, citronová šťáva, pro milovníky pálivých pokrmů 1 chilli paprička, zbytky grilovaného nebo pečeného kuřete
Číst dále »

Domácí chlebový kvásek

Na přípravu živého kvásku vám postačí voda a mouka v poměru 1:1. Mouka by měla být žitná, ta se na přípravu slaného pečiva hodí nejvíce. Dále mějte po ruce čistou větší sklenici, potravinářskou fólii a gumičku.
Číst dále »
23 ledna., 2025
Bramborové pokrmy

Bramborový quiche (koláč)

Což takhle připravit k pozdní víkendové snídani či k vydatné večeři tento bramborový koláč plněný zeleninou, slaninou a vejci? Pochutná si jistě každý. Na bramborovou krustu budeme potřebovat: 4 větší brambory, 1 lžičku soli, 1 lžičku pepře a hrst strouhaného parmazánu (popř. jiný sýr). Na náplň pak: 4 vejce, 1 hrnek mléka, ½ hrnku sušených rajčat (mohou být i čerstvá), svazek jarní cibulky, ½ hrnku osmažené slaniny, ½ hrnku strouhaného sýra (doporučujeme cheddar), hrst rukoly či čerstvého špenátu, 1 lžičku soli a ¼ lžičky pepře.
Číst dále »
23 ledna., 2025
Zeleninová jídla

Pórkový koláč (quiche)

Těsto: 200 g hladké mouky, 2 až 3 lžíce studené vody, špetka soli, 120 g másla Náplň: 6 pórků, 5 lžic olivového oleje, 200 g kuřecích prsou, 2 dl vývaru, 100 ml smetany, sůl, mletý pepř, špetka muškátového oříšku, 5 vajec
Číst dále »
20 ledna., 2025
Rýžové pokrmy

Rizoto s medem a sýrem

Toto skvělé rizoto s medem a parmazánem je jednoduché, ale jistě vás překvapí svou vynikající chutí. Připravíme si na něj: 2 lžíce olivového oleje, 350 g rýže, 1 cibuli, 2 dl vína, asi 1 litr zeleninového vývaru, 2 lžíce másla, 1 lžíci medu, 100 g parmazánu (popř. jiného tvrdého sýra), sůl, čerstvý mletý pepř a citron (podle chuti).
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky