Naše ovesná kaše s čokoládou vám zlepší každé ráno. Stačí 3 minuty, trocha horké vody a hotovo! Třešnička na dortu? Nakrájený banán a máte jednoduchou a rychlou snídani snů.
Tyhle sušenky s kukuřičnými lupínky nemají chybu! Vlastně… mají. Nebudete s jejich zobáním chtít přestat! Na sušenky s cornflakes si připravíme: ½ měkkého másla (125 g), 80 g moučkového cukru, 150 g polohrubé mouky, 1 lžičku kypřicího prášku do pečiva, 1 vejce, 100 g rozinek, ½ lžičky mleté skořice, trochu vanilkového extraktu a 100 g kukuřičných lupínků (doporučujeme naše cornflakes Nový Den).
Nový den je nejlepší začít dobrou snídaní a ovesné vločky z naší řady Nový Den jsou pro ni jako stvořené! Připravte si z nich skvělou ovesnou kaši s jablkem a skořicí – hotová je do deseti minut, ale radost vám přinese na celé dopoledne. Na kaši si nachystáme: 100 g jemných ovesných vloček, 2 hrnky plnotučného mléka, trochu soli, 2 jablka (do kaše), kousek másla, med, trochu mleté skořice, vlašské ořechy a kousek jablka na ozdobu
Nejprve si očistíme houby. Poté pokrájíme sýr se šunkou na malé kousky, ochutíme prolisovaným česnekem a touto náplní naplníme připravené houby. Přendáme na pekáček, naplněné houby překapeme olivovým olejem a posypeme nejemno nasekanými bylinkami. Osolíme, opepříme a vložíme do trouby předehřáté na 180°C, kde pečeme 15 až 20 minut dozlatova. Podáváme jako přílohu, nebo jako hlavní jídlo (třeba se salátem).
1/2 kg mrkve, 1/2 kg petržele, 1/4 kg celeru (včetně řapíků), 2 cibule, 8 stroužků česneku, 2 červené papriky, 2 hrsti čerstvých hub (např. hříbků nebo žampionů), bylinky podle chuti a možností (libeček, zelená petrželka, pažitka, bazalka…), 150 g hrubozrnné soli, 10 kuliček barevného pepře
Do nápoje zvaného smoothie se obvykle přidává drcený led. Ten si teď na podzim odpustíme a naopak namícháme smoothie ze samých zdravých podzimních ingrediencí a přidáme skořici s medem, což nás krásně zahřeje.