Na první pohled zvláštní kombinace limetkové šťávy a kondenzovaného mléka, ale věřte, že chuť této limonády vás odrovná. Štiplavost limety a bazalky výborně ladí s krémovou a sladkou chutí mléka. Na 1 litr si nachystejte: 5 větších limetek, pár lístků bazalky, ½ hrnku kondenzovaného mléka, 1 litr vody, led, plátky limetky a bazalku na ozdobu
Broskve omyjeme, rozpůlíme a vyjmeme pecky. Třtinový cukr smícháme s mletou skořicí a řezné plochy do něj obtiskneme. Poté brokve položíme na gril a ogrilujeme dozlatova. Naservírujeme na talíře a ozdobíme čerstvě připravenou domácí šlehačkou. Ihned podáváme.
Nejprve si uděláme těsto: Hladkou mouku spolu s práškem do pečiva smícháme s krystalovým a vanilkovým cukrem. Přilijeme olej s mlékem a přidáme rozklepnutá vejce. Vše smícháme ve vláčné těsto a to nalijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Nyní si uděláme podle návodu hustý pudink a hotový jej přelijeme přes těsto. Jako poslední si připravíme glazované meruňky: Nejprve meruňky omyjeme a vypeckujeme. Rozpuštěné máslo, tekutý med a tuzemák důkladně prošleháme v hlubší pánvi, přidáme citronovou kůru s půlkami meruněk a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a necháme probublávat asi 5 minut. Poté glazované meruňky přendáme na pudinkovou náplň (která nám mezitím téměř ztuhla, aby se meruňky hned nepropadly) a dáme do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme zhruba 40 minut, necháme mírně vychladnout a můžeme podávat.
Výborná zapečená quesadilla se hodí nejen jako vydatná snídaně, ale stejně tak jako chutný oběd či večeře. Tak ji vyzkoušejte! Na quesadillu s mletým masem si připravíme: 200 g mletého masa, 2 lžíce olivového oleje, sůl a pepř, 2 vejce, 2 tortilly, 1/2 hrnku strouhaného cheddaru (popř. jiného tučnějšího tvrdého sýra), trochu čerstvého koriandru a půlka limetky k podávání.