Houby

Vyberte si z 26 receptů

Krémová houbová polévka

1 cibule, 2 lžíce másla, 350 g žampionů či hříbků, 2 lžíce hladké mouky, 1 litr vývaru, špetka pepře, sůl, 1 hrnek smetany, 2 žloutky, 1 lžička citronové šťávy
Číst dále »
0 komentářů

Smažené jarní rolky (závitky)

Náplň: sušené houby (asi 4 ks čínských hub popř. hub šitake) nebo čerstvé houby (např. 2 hlívy ústřičné), 1 mrkev, 1 žlutá nebo oranžová paprika, 1 lžíce másla, hrst klíčků nebo výhonků (např. sojových), 1 stroužek česneku, 4 lžíce rybí omáčky, 1 lžička cukru, mletý pepř Dále: 1 balení rýžového papíru, olej na smažení, sladkokyselá chilli omáčka k podávání
Číst dále »
0 komentářů
Září 3., 2019
Houby

Polenta s houbami

250 g kukuřičné mouky, 1 l vody, 1 lžíce soli, 300 g čerstvých hub, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce másla, 1 cibule, česnek
Číst dále »
0 komentářů
Prosinec 22., 2017
Houby

Houbový kuba z pohanky

250 g pohanky, 250 g hub, olivový olej, cibule, česnek, pepř, kmín, majoránka, petrželka
Číst dále »
0 komentářů

Pýchavky s paprikami

3 hrnky nakrájené pýchavky, 2 červené papriky, 1 cibule, 1 cuketa, 3 lžíce zakysané smetany, sladká paprika, koření dle chuti, sůl, olivový olej, jarní cibulka
Číst dále »
0 komentářů
Srpen 5., 2013
Houby

Štrachanda

hrst sušených hub, sklenička mléka nebo smetany, 3 velká vejce, sklenička krupice, 1 malá cibule, 2 až 3 stroužky česneku, 300 g uzeného masa nebo škvarků, 750 g brambor uvařených ve slupce, 3 lžíce sádla, sůl, pepř, majoránka
Číst dále »
0 komentářů

Nádivka s krůtím masem a houbami

Plátky krůtího masa osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji. Necháme vychladnout a poté pokrájíme na malé kostičky. Sušené houby zalijeme horkou vodou a necháme nasáknout a změknout. Rohlíky mezitím nakrájíme na kostičky. Oddělíme vaječné žloutky od bílků, přišemž žloutky rozšleháme s mlékem a touto směsí zalijeme pokrájené rohlíky. Namočené pečivo osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek a muškátový květ. Vmícháme krůtí maso, namočené pokrájené houby (bez vody) i posekané kopřivy. Ušleháme tuhý sníh z bílků a lehce ho vmícháme do připravené nádivky. Zapékací nádobu dobře vymažeme máslem a rovnoměrně do ní rozprostřeme nádivku. Vložíme do trouby předehřáté na 190°C a upečeme dozlatova. Po upečení a vyklopení ze zapékací misky poklademe plátky másla a ozdobíme čerstvou pažitkou. Nádivku podáváme teplou nebo studenou.
Číst dále »
0 komentářů
Září 13., 2012
Houby

Restované žampiony

Žampiony očistíme (podle chuti oloupeme i kloboučky) a překrojíme napůl. Jarní cibulky nakrájíme na kolečka (několik koleček si necháme na ozdobu) a zpěníme je na olivovém oleji spolu s rozpuštěným máslem. Přidáme překrájené žampiony a za stálého míchání restujeme asi 10 minut. Osolíme, opepříme čerstvě mletým barevným pepřem a přidáme rozdrcený hřebíček a špetku tymiánu. Zalijeme bílým vínem a necháme jej téměř vydusit. Stáhneme z plamene, na závěr přidáme citronovou šťávu, posypeme zbylou jarní cibulkou a podáváme s čerstvým pečivem.
Číst dále »
1 komentář

Vyhledávání receptů

Rubriky