Kuřecí prsa nařízneme a dovnitř vložíme sýr (část si necháme na posypání). Spíchneme párátky a pomalu opečeme na oleji na pánvi ze všech stran. Opečená kuřecí prsa vyndáme a na stejném oleji opečeme i nasekanou cibuli. Poté vše přendáme do zapékací misky, osolíme, opepříme a přidáme bylinky. Podlijeme vývarem a dáme do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia, kde pečeme asi 40 minut. Před koncem pečení posypeme zbylým sýrem a necháme roztát a zezlátnout. Podáváme s hranolkami nebo s bramborovou kaší.
Vyzkoušejte lahodnou kombinaci těstovin, brokolice a pivního sýra, která vás dostane na první sousto. Rychlé, voňavé a tak návykové, že neodolá ani největší gurmán! Na zapečené těstoviny s brokolicí a pivním sýrem si připravíme: 300 g těstovin (např. penne), 500 g brokolice, 200 g uzeného masa nebo slaniny, 220 g (2 ks) pivního sýra Ranko, 1 cibuli, 2 stroužky česneku, 200 ml smetany 12% Ranko, 1 lžíci dijonské hořčice, 1 lžíci olivového oleje, sůl a pepř.
Nejprve si přesejeme mouku do větší mísy, uprostřed vyhloubíme důlek a rozdrobíme droždí. Droždí rozmícháme ve vlažném mléce s trochou cukru a mouky na kaši, povrch posypeme moukou, mísu přikryjeme utěrkou a kvásek necháme na teplém místě asi 10 až 20 minut kynout (nejméně tak dlouho, dokud se na moučné vrstvě na kvásku neobjeví trhliny). Vzešlý kvásek promícháme s moukou a se solí a přidáme ostatní ingredience. Těsto mísíme dřevěnou vařečkou tak dlouho, až se začnou tvořit bublinky. (Správně vypracované těsto je pevné a suché, nepřichytává se na stěny mísy, nelepí se. Pro vypracování těsta můžeme místo vařečky použít rovněž svoje ruce. Když se nám těsto lepí na prsty, musíme ho ještě hníst nebo můžeme přidat trochu mouky.) Hotové vypracované těsto posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme aspoň 30 minut kynout. Poté těsto vyndáme na vál a z těsta vytvoříme malé bochánky, které necháme ještě zhruba 20 minut kynout. Bochánky zmáčkneme na placky se silnějším okrajem. Nyní si smícháme všechny ingredience na náplň a nandáme ji bohatě na koláčky. Ozdobíme rozinkami a okraje koláčků pomažeme rozšlehaným vejcem. Necháme ještě posledních 10 minut odpočinout a poté vložíme do trouby vyhřáté na 200° Celsia. Pečeme dozlatova přibližně 15 minut. Hotové koláčky podle chuti pocukrujeme moučkovým cukrem a můžeme podávat.
Rýžové krokety s mozzarellou jsou skvělou volbou pro snadnou a rychlou večeři, navíc tak zužitkujete i zbylou vařenou rýži. V křupavém obalu se ukrývá vláčná sýrová náplň, která dodá kuličkám delikátní chuť! Na rýžové krokety s mozzarellou si připravíme: Na krokety: 250 g vařené rýže, 100 g mozzarelly, 2 lžíce olivového oleje, 50 g žampionů, 1 cibuli, 4 sušená naložená rajčata, 2 žloutky, sůl, pepř, strouhanku (do kroket), trojobal (hladkou mouku, vejce a strouhanku na obalení) a olej na osmažení. Plus na zálivku: šťávu z ½ citronu, olivový olej, 1 lžičku cukru, sůl a pepř.