Recepty

Vyberte si z 1416 receptů

30 září., 2025
Moučníky pečené

Jablečný koláč s tvarohovým krémem

Máme tu podzim a s ním i sezónu výborných jablek. Upečte si proto s námi tento efektní a přitom jednoduchý jablečný koláč s tvarohovým krémem! Na koláč si připravíme: 1 balení listového těsta, 250 g polotučného tvarohu Ranko, 50 ml smetany ke šlehání Ranko, 1 vejce, 60 g třtinového cukru (do krému), 1 balíček vanilkového cukru, 4 větší jablka, 30 g másla Ranko (na potření jablek), 2 lžíce třtinového cukru (na posypání), 2 lžičky mleté skořice a 2 lžíce meruňkové marmelády (na finální lesk).
Číst dále »
30 září., 2025
Moučníky pečené

Hruškový koláč

6 zralých hrušek, trochu citronové šťávy, 100 g krupicového cukru, 2 vejce, špetka soli, 150 g hladké mouky, 1 kypřicí prášek do pečiva, ½ hrnku mléka, 3 lžíce oleje, trochu hrubé mouky (na vysypání formy), kousek másla (na vymazání formy) + 80 g másla (na přelití koláče), trochu tuzemáku, 3 lžíce cukru
Číst dále »
29 září., 2025
Mleté maso

Masové koule s jablky

500 g mletého hovězího masa, 2 ks jablek, 2 hrsti strouhanky, 2 vajíčka, 1/2 lžičky koriandru, 1/2 lžičky oregana, pepř, sůl, zelená petrželka na ozdobu (nemusí být)
Číst dále »
29 září., 2025
Sladká jídla

Jablečná žemlovka

12 rohlíků, 3/4 litru mléka, 3 vejce, 1/2 kg jablek, 200 g másla, 150 g domácího vanilkového cukru – náš recept na něj naleznete ZDE, mletá skořice, hrst rozinek, moučkový cukr na posypání
Číst dále »
29 září., 2025
Moučníky pečené

Pečené hrušky

4 zralé hrušky, 4 lžíce tekutého medu, kousek čerstvého zázvoru, 2 lžíce rozpuštěného másla, 4 malé kousky celé skořice, 4 malé kousky hvězdičkového koření, 1 vanilkový lusk, trochu moučkového cukru na posypání
Číst dále »
29 září., 2025
Moučníky nepečené

Opilé hrušky s kořením

4 hrušky, 2 dl bílého vína (doporučujeme naše víno Árie), 3 lžíce cukru krupice, kousek vanilkového lusku (popř. 2 vanilkové cukry), několik hřebíčků, 1 badyán (hvězdičkové koření), kousek celého muškátového oříšku
Číst dále »

Pistáciové pesto

Venku je zima, tak si udělejme něco, co nás zahřeje a zároveň potěší chuťové buňky – pistáciové pesto! Krémová konzistence, svěží chuť a jemná oříšková vůně z něj dělají delikatesu, kterou si zamilujeme na první ochutnání. Na pesto si připravíme: 80 g loupaných pistácií (které získáme ze dvou sáčků našich neloupaných pistácií Křupeto), 40 g parmazánu, 1–2 stroužky česneku, 80 ml olivového oleje, trochu citronové šťávy, sůl a mletý pepř
Číst dále »
24 září., 2025
Polévky teplé

Brokolicová polévka s nivou

Krémová brokolicová polévka s nivou – to je bleskový oběd nebo večeře, který zahřeje a zasytí! Připravíme si na ni: 6 lžic olivového oleje, 1 cibuli, 3 stroužky česneku, 1 brokolici, 1 litr vývaru (může být i z kostky), sůl, mletý pepř, 1 kelímek smetany na vaření (doporučujeme značku Ranko), 100 g nivy (také Ranko), bageta a máslo (na krutony).
Číst dále »
24 září., 2025
Nápoje studené

Podzimní smooothie (nápoj)

Do nápoje zvaného smoothie se obvykle přidává drcený led. Ten si teď na podzim odpustíme a naopak namícháme smoothie ze samých zdravých podzimních ingrediencí a přidáme skořici s medem, což nás krásně zahřeje.
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky