Recepty

Vyberte si z 1416 receptů

19 listopadu., 2025
Hovězí maso

Hovězí maso na víně

Hovězí kousky opečené dozlatova a pak pomalu dušené ve víně jsou jednoduché, ale plné chutí. 500 g libového hovězího masa, 2 větší cibule, 1 plechovka rajčatového protlaku, 2 stroužky česneku, 3 dl červeného vína, sůl, pepř, olej a trochu čerstvého nebo sušeného tymiánu
Číst dále »
13 listopadu., 2025
Moučníky pečené

Rychlý jablečný koláč

Sháníte nějaký skvělý sladký recept? Už nemusíte! Udělejte si spolu s námi rychlý jablečný koláč… Připravíme si na něj: 1 listové těsto, 3 až 4 menší jablka, 1 kelímek smetany (33%), 7 lžic třtinového cukru, mletou skořici a ořechy dle chuti.
Číst dále »
13 listopadu., 2025
Drůbež

Kuřecí prsa s hořčično-medovou omáčkou

Šťavnatá kuřecí prsa s hořčično-medovou omáčkou. Tento jednoduchý recept promění obyčejný oběd v gurmánský zážitek. 4 kousky kuřecích prsou, sůl, mletý pepř, asi 3 lžíce řepkového či slunečnicového oleje (vyzkoušejte řepkový či slunečnicový olej COOP Premium), 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžíce hořčice, 1 lžíce medu, 150 ml smetany (doporučujeme naši smetanu Ranko), trochu citronové šťávy, čerstvé bylinky (na ozdobu)
Číst dále »
12 listopadu., 2025
Přílohy

Banánový chléb s ořechy

Sladký banánový chléb s ořechy je měkoučký, voňavý a ideální k popíjení kávy nebo ke chvíli jen tak pro sebe. 50 g másla, 30 g sádla, 100 g krupicového cukru, 1 vejce, pomerančová a citronová kůra z chemicky neošetřeného pomeranče a citronu, 220 g hladké mouky, 1 kypřicí prášek do pečiva, 4 banány, 100 g nasekaných ořechů (např. vlašských)
Číst dále »
12 listopadu., 2025
Těstoviny

Těstoviny s hráškem a pistáciemi

Těstoviny s hráškem a pistáciemi vám naservírují svěží, jemně nasládlou chuťovku, která potěší i v tom nejběžnějším dni. 200 g těstovin (např. špaget), 4 lžíce olivového oleje, 1 cibule, hrst hrášku (klidně i mražený a povolený), 2 stroužky česneku, 60 g vyloupaných pistácií, 100 ml smetany ke šlehání, sůl, mletý pepř, 50 g strouhaného sýra
Číst dále »

Fazolová polévka

Uvařte si misku hutné fazolové polévky, která zahřeje už po prvním soustu a krásně provoní celou kuchyň. 250 g červených fazolí, 1,5 l masového vývaru, 4 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 2 bobkové listy, 1 až 2 pikantní klobásy, 1/2 plechovky konzervované kukuřice, sůl, pepř, mletá červená paprika, zelená petrželka na ozdobu, červená paprika na ozdobu
Číst dále »
12 listopadu., 2025
Předkrmy a lehká jídla

Pravá anglická snídaně

Začněte den pořádnou porcí – pravá anglická snídaně plná klasické slaniny, vajíček a voňavých fazolí vás nabije energií i chutí.
Číst dále »
10 listopadu., 2025
Moučníky pečené

Nekynuté Martinské rohlíčky

Na těsto: 250 g másla, 250 g zakysané smetany, 400 g hladké mouky, špetka soli, ½ lžičky vinného kamene nebo prášku do pečiva Na náplň: 200 g namletých vlašských ořechů (mohou být i povidla nebo mák), 200 g moučkového cukru, 1 bílek (žloutek si nechte na pomazání rohlíčků), 1 lžička skořice, 3 lžíce rumu
Číst dále »
10 listopadu., 2025
Moučníky pečené

Banánovo-kokosové lívanečky bez mouky

Banány oloupeme a vhodíme do mixéru. Přidáme vajíčka a důkladně rozmixujeme v hustší směs. Do ní ještě vmícháme kokosovou moučku. Na pánvi si rozpálíme lžičku kokosového oleje. (Kokosový olej je velmi vhodný na smažení, jelikož je tepelně stabilní až do 200°C, tudíž se nepřepaluje a neprská. Navíc lívanečkům dodá úžasnou vůni.) Malé množství těsta klademe na pánev a malé lívanečky smažíme z obou stran dozlatova. Před další várkou lívanečků vždy přidáme další lžičku kokosového oleje na smažení. Dozlatova opečené lívanečky ihned podáváme – podle chuti můžeme ještě přelít tekutým medem.
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky