Recepty

Vyberte si z 1375 receptů

Domácí bazalkové ravioly

Na těsto: 1/2 kg hladké mouky, 4 vejce, hrst čerstvé bazalky, 2 lžíce olivového oleje, trochu soli, několik piniových oříšků (nemusí být) Náplň: 3 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 100 g slaniny, 4 stroužky česneku, 300 g mletého masa, 2 rajčata, trochu červeného vína, sůl, mletý pepř, trochu tymiánu
Číst dále »
0 komentářů
2 února., 2016
Pomazánky

Rybí pomazánka ze sardinek a tuňáka

2 plechovky sardinek v oleji (nejlépe olivovém), 1 plechovka tuňáka v oleji (kousky, ne drcený), 2 sýry lučina, 3 lžíce bílého jogurtu, 2 lžíce majonézy, 1 cibule, 1 stroužek česneku, sůl, 1 lžíce dijonské hořčice, zelená petrželka
Číst dále »
0 komentářů
2 února., 2016
Zeleninová jídla

Baby mrkev na sladko

Mrkev dáme do hrnce. Jemně osolíme, přidáme rozinky, sušené meruňky a sušené švestky. Podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Měkkou mrkev dochutíme citronovou šťávou a zjemníme máslem. Podáváme například ke zvěřině s bramborovou kaší.
Číst dále »
0 komentářů

Kuřecí omáčka

V hrnci si zpěňte na oleji cibuli nakrájenou nadrobno a následně vložte na kostičky nakrájená kuřecí prsa. Osolte, opepřete, přidejte koření na grilované kuře a chvíli nechte maso smažit. Přidejte žampiony, bujón a trochu vody a po změknutí masa vodu dolijte. Do omáčky vlijte smetanu na vaření a zahustěte hladkou moukou rozmíchanou ve vodě nebo kupovanou jíškou. Nakonec omáčku dochuťte kořením na grilované kuře, solí a pepřem, popřípadě můžete přidat i další druhy koření dle chuti. Dobře v omáčce vynikne houbové koření. Hotovou kuřecí omáčku podáváme s rýží nebo těstovinami.
Číst dále »
0 komentářů
28 ledna., 2016
Bezmasá jídla

Smažený hermelín

Hermelíny nejprve navlhčíme vodou a obalíme v hladké mouce. Potom je namočíme v rozšlehaném a osoleném vejci a nakonec obalujeme ve strouhance. Smažíme na rozpáleném oleji nebo tuku po obou stranách dozlatova. Po osmažení položíme na savý ubrousek, abychom odstranili přebytečný tuk. Podle možností ozdobíme čerstvou bazalkou a podáváme s vařenými brambory a brusinkovým džemem. Poznámka: Recept na náš brusinkový džem naleznete ZDE
Číst dále »
0 komentářů

Salát s uzeným lososem

200 g uzeného lososa, 1/2 ledového salátu, 1/2 salátové okurky, 2 lžíce hrubozrnné hořčice, 2 lžíce omáčky pesto, olivový olej, citronová šťáva
Číst dále »
0 komentářů

Zapečené toasty

Plátky toastového chleba pokapeme vždy z jedné strany několika kapkami olivového oleje. Na dva plátky chleba položíme vždy plátek tvrdého sýra, dva kousky salámu, kousek rajčete, salátové okurky a papriky. Překlopíme plátky tvrdého sýra, salátu a zakončíme opět toastovým chlebem. Vložíme do toastovače a opečeme dozlatova.
Číst dále »
0 komentářů
12 ledna., 2016
Drůbež

Kuřecí křídla s medovou omáčkou a rozinkami

10 ks kuřecích křídel, 5 lžic sojové omáčky, 8 lžic medu, 5 lžic jemného nebo ostrého kečupu, 1 hrst rozinek, pepř
Číst dále »
0 komentářů

Džem z celých citronů

Celé citrony vložíme do většího hrnce a zalijeme vodou tak, aby byly zcela potopené. Hrnec uložíme na tři dny do chladna a dvakrát denně v něm měníme vodu. Čtvrtý den vodu slijeme a citrony necháme okapat. Citrony (i skůrou) pokrájíme na kousky, přičemž jadýrka odstraníme. Zalijeme dvěma a půl litry vody a dáme na ještě jeden den do chladu. Již neslíváme a dáme dusit na zhruba 40 minut s pokličkou a asi hodinu bez pokličky, přičemž občas zamícháme. Když je kůra z citronů měkká, vsypeme krupicový a želírovací cukr. Po chvilce přidáme kyselinu citronovou a naposledy krátce povaříme. Horký džem naplníme do čistých sklenic, zavíčkujeme a sklenice obrátíme dnem vzhůru.
Číst dále »
2 komentáře

Vyhledávání receptů

Rubriky