1 kg králičích hřbetů, 1 cibule, 3 stroužky česneku, asi 4 kuličky nového koření, asi 6 kuliček pepře, cca 3 bobkové listy, 2 feferonky, 150 g vepřového bůčku, 150 g libového vepřového masa, 5 rohlíků, asi 1/4 l mléka, 150 g slaniny, 3 žloutky, trochu mletého muškátového oříšku, sůl, mletý pepř
500 g růžičkové kapusty, cca 300 g brambor, cca 300 g mrkve, 1 a 1/2 l vody, 1 kostka zeleninového bujonu, 4 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, špetka mletého muškátového oříšku, zelená petrželka nebo pažitka na ozdobu
Topinambury a cibuli oloupeme. Topinambury omyjeme a nakrájíme na kolečka, cibuli pokrájíme na kostičky. Takto připravené topinambury s cibulí dáme do hlubšího pekáčku nebo nepřilnavého kastrolu, přidáme prolisovaný česnek, sůl, mletý pepř a trošku muškátového oříšku. Vše promícháme a vložíme do trouby předehřáté na 180° Celsia. Pečeme asi 45 minut a v průběhu pečení několikrát promícháme. Podáváme například jako přílohu k masu.