Recepty

Vyberte si z 1371 receptů

16 prosince., 2016
Nápoje studené

Domácí karamelovo-mandlový likér

Máte rádi sladké likéry, které příjemně zahřejí nejen o Vánocích? Vyrobte si vlastní chutný nápoj, který můžete upíjet sami, nebo jej darovat svým blízkým.
Číst dále »
0 komentářů
15 prosince., 2016
Předkrmy a lehká jídla

Bramborový dortík plněný zeleninou a tuňákem

4 brambory, 1 lžíce másla, 1 cibule, 5 stroužků česneku, sterilovaný hrášek s karotkou, chilli paprička, trochu mléka
Číst dále »
0 komentářů
14 prosince., 2016
Vepřové maso

Šunka v Coca-Cole

2 kg vepřové šunky bez kosti, 2 l Coca-Coly, 4 lžíce medu
Číst dále »
0 komentářů

Pikantní domácí marcipán se zázvorem

Nejprve si smícháme oba druhy cukrů s mletými mandlemi a pomerančovou kůrou. Do sypké směsi vklepneme a důkladně vmícháme vejce i žloutek. Poté přidáme oloupaný a nahrubo nastrouhaný zázvor a pomerančovou šťávu. Mícháme dál, dokud hmota není zcela poddajná. (V případě, že by byla řídká, přidáme ještě trochu cukru. V opačném případě přidáme trochu pomerančové šťávy.) Poznámka: Pokud chceme udělat klasický sladký marcipán, v receptu vynecháme zázvor.
Číst dále »
1 komentář

Florentýnky

Do kastrůlku si dáme máslo, šlehačku, cukr a med a na mírném plameni vše svaříme po dobu zhruba 5 minut. Pozor, během vaření směs neustále mícháme! Poté odstavíme z ohně, přidáme mandle s brusinkami a pomalu vmícháme i mouku. Nyní si vyložíme plech pečicím papírem. Lžičkou nabíráme vzniklou směs a na pečicí papír dáváme malé kopečky (klademe je raději dále od sebe – klidně 8 cm), které poté dokulata rozplácneme. Vzniklé placičky vložíme do trouby předehřáté na 180 ºC a pečeme asi 5 minut. Poté teplotu snížíme na 160 ºC a dopečeme dalších 5 minut dozlatova. Necháme na plechu vychladnout. Vychladlé florentýnky namáčíme spodní stranou v rozehřáté čokoládě. Hotové cukroví dáme rozležet a změknout do chladu.
Číst dále »
0 komentářů

Čokoládové tyčinky s kandovaným pomerančem

Mouku, cukr, máslo, kakao, vejce, sůl a zakysanou smetanu dáme do mísy a vypracujeme do hladkého těsta. Uložíme do ledničky asi na dvě hodiny ztuhnout. Rukama poté z těsta tvarujeme slabé tyčinky a dáváme je na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 15 minut. Na závěr si rozpustíme čokoládovou polevu ve vodní lázni a upečené tyčinky do ní namočíme (z poloviny nebo celé). Necháme ztuhnout a máme hotovo.
Číst dále »
0 komentářů
2 prosince., 2016
Hovězí maso

Telecí medailonky na zelenině

8 malých telecích medailonků (nejlepší jsou ze špičky svíčkové), hrubě mletý pepř, 1/2 lilku, 1/2 zelené cukety, 1 žlutá paprika, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 1 červená cibule, 2 rajčata, 4 lžíce olivového oleje, kousek másla, sůl, 2 stroužky česneku, trochu cibulové marmelády, čerstvé bylinky na ozdobu (např. rozmarýn, tymián…)
Číst dále »
0 komentářů

Staročeské zázvorky

3 lžičky najemno nastrouhaného zázvoru, 250 g polohrubé mouky, 250 g hladké mouky, 400 g moučkového cukru, 4 vejce, 1 balení prášku do pečiva, 1 lžička nastrouhané kůry z bio citronu, 1 lžička jedlé sody
Číst dále »
2 komentáře

Bounty kokosové kuličky

Pokud nejste zrovna zdatní cukráři, přesto si potrpíte na sladkém a ještě k tomu máte rádi kokos, pak je tento snadný recept právě pro vás! Jedno z nejsnadnějších cukroví, které jistě začnete vytvářet i jindy, než jenom před Vánocemi.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky