Recepty

Vyberte si z 1411 receptů

13 listopadu., 2018
Nápoje studené

Nápoj (smoothie) z dračího ovoce

1 plod pitayy (dračího ovoce), 1 dl vody, 1 lžíce cukru nebo medu, šťáva z 1/2 citronu či limetky, ledová tříšť, čerstvá máta na ozdobu (nemusí být)
Číst dále »

Krevetový salát s pomelem

Pomelo oloupeme a vybereme z něj dužinu. Tu nakrájíme na menší kousky. Vyzrálé avokádo rozkrojíme podélně na polovinu, odstraníme pecku a vnitřek opatrně vydlabeme lžičkou. (Zbytek avokáda nevyhazujeme!) Do misky si dáme pokrájené pomelo s avokádem, přidáme vyloupané a předvařené krevety a zakapeme limetkovou šťávou. Necháme chvilku odležet. Mezitím si připravíme zálivku: Bílý jogurt smícháme s majonézou, přidáme nasekané chilli papričky a dochutíme solí, mletým pepřem a rybí omáčkou. Na závěr vydlabané avokádo “vysteleme” kouskem zeleného salátu, naservírujeme na něj odleželý krevetový salát a přelijeme jej připravenou zálivkou. Ihned podáváme.
Číst dále »
12 listopadu., 2018
Saláty

Papájový salát

Rychlý ovocný salát s papájou je báječným osvěžením (nejen) v horkých dnech. Papáju si nakrájíme na menší kousky, pomelo oloupeme a rovněž nakrájíme, vydlabeme obsah granátového jablka a přidáme kešu oříšky (celé nebo můžeme pokrájet). Vytvoříme si dressing ze zakysané smetany či bílého jogurtu a dochutíme šťávou z půlky citrónu a medem. Ovocný salát dáme do lednice vychladit a osvěžující pochoutka je hotová. Tip: Máte rádi thajskou kuchyni a rádi mícháte sladké chutě s ostřejšími? Zkuste oblíbený thajský salát s papájou – Som Tam.
Číst dále »
5 listopadu., 2018
Moučníky nepečené

Banány v karamelu

4 banány, 2 lžíce másla, 150 až 200 g krupicového cukru, 1 lžíce citronové šťávy
Číst dále »
31 října., 2018
Drůbež

Kuřecí směs alá čína

V České republice se připravují různé pokrmy podobné číně. Některé jsou téměř totožné, jiné se od původního receptu hodně vzdalují. My si uvedeme recept, který s tradiční čínou souvisí jen okrajově.
Číst dále »
31 října., 2018
Bramborové pokrmy

Irské bramborové placky Boxty

Boxty jsou typické irské bramborové placičky, které se skvěle hodí ke snídani s nakyslou jablečnou omáčkou, s osmaženou slaninou, klobáskou, volským okem,nebo míchanými vejci.
Číst dále »

Bramborová kaše s dýní

600 g brambor (moučný typ C), 2 petržele, 1 větší dýně (asi 2 kg), 200 ml teplého mléka, 30 g rostliného tuku, 50 g másla, sůl, 1lžička kari
Číst dále »
23 října., 2018
Zeleninová jídla

Smažený patizon

Patizon oloupeme a nakrájíme na plátky silné maximálně 1 cm. Plátky patizonů osolíme a potřeme prolisovaným česnekem. Poté je obalíme v klasickém trojobalu – hladké mouce, rozšlehaných vejcích (s trochou mléka) a strouhance. Smažíme na pánvi na oleji z obou stan dozlatova. Podáváme podle chuti posypané nasekanou petrželkou a s pokrájenými rajčaty. Jíme buď samotné nebo například s vařenými brambory.
Číst dále »
12 října., 2018
Polévky teplé

Housková polévka à la Anuše Kejřová

200 g staršího bílého pečiva, 1 poctivá lžíce másla, 300 ml zeleninového nebo drůbežího vývaru, 2 žloutky, smetana na zjemnění, muškátový oříšek a bylinky na ozdobení
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky