Nejprve si omyjeme a oloupeme jablka, zbavíme je jádřinců a rozkrájíme na kousky. Ty dáme vařit do vody (1 l) s cukrem. Uvařené (až rozvařené) je rozmixujeme tyčovým mixerem. Do druhého hrnce s vařicí vodou (1/2 l) a vanilkovými cukry vmícháme vanilkové pudinky rozmíchané ve 1/4 l vody (připravíme si vlastně pudink bez mléka) a povaříme asi 2 minuty.Poté smícháme pudink s rozmixovanými jablky dohromady. Domácí jablečnou přesnídávku dáváme do malých skleniček a sterilujeme 20 minut při teplotě 80 °C.
Nejprve si připravíme těsto: Hladkou mouku smícháme s vodou a solí a vypracujeme vláčné nelepivé těsto. (Pokud bude potřeba, přilijeme trošku vody.) Poté dáme těsto odležet do ledničky. Mezitím uděláme náplň: Na rozpáleném olivovém oleji osmahneme nadrobno nasekanou cibulku s mrkví, přidáme mleté maso a dusíme přibližně 10 minut. Dochutíme sojovou omáčkou a podle potřeby dosolíme. Směs necháme vychladnout. Hotovou vychladlou směsí plníme kolečka z těsta, přičemž vždy pečlivě přeložíme a utěsníme okraje, aby nám z taštiček náplň nevypadla. Taštičky vkládáme do hrnce s horkou vodou, ale pozor – voda přitom nesmí vařit! Necháme je v této téměř vařicí vodě, dokud nevyplavou na hladinu. Poté vyndáme a servírujeme na talíř s omáčkou připravenou ze směsi sojové a worchestrové omáčky spolu s nadrobno nasekaným česnekem a chilli. Ozdobíme drobně posekaným pekingským zelím a ihned podáváme.
250 g ovesných vloček, 100 g sušených brusinek, 50 g dalšího sušeného ovoce (např. nesířené meruňky, švestky, banán), 100 g plátkových mandlí či kokosových plátků, 50 g ořechů (např. vlašských, lískových nebo kešu), 50 g semínek (slunečnicových nebo dýňových), 100 g másla, 4 lžíce hnědého cukru (případně medu)