Recepty

Vyberte si z 1405 receptů

26 června., 2025
Zmrzliny a nanuky

Pudinkové nanuky s jahodami

Konec školního roku je za rohem a naše děti čeká odměna za vysvědčení! Udělejme jim radost domácími nanuky z vanilkového pudinku, jahod a tvarohu – osvěží, potěší a chutnají lépe než jakákoli známka. Na pudinkové nanuky s jahodami si připravíme: 1 sáček vanilkového pudinku Varoma, 500 ml mléka, 3 lžíce cukru, 250 g jahod, 1 polotučný tvaroh a 1 lžičku citronové šťávy (podle chuti).
Číst dále »
26 června., 2025
Nápoje studené

Mango mojito (koktejl)

1 mango, šťáva z 1/2 limetky, 2 lžíce třtinového cukru, asi 3 lístky máty, 4 cl bílého rumu, 2 dl sodovky a několik kostek ledu
Číst dále »
26 června., 2025
Grilované pochoutky

S’mores (sušenka s čokoládou a marshmallow)

S’mores – to je sladká americká legenda, která vznikla u táborových ohňů. Křupavé sušenky (nejčastěji grahamové), mezi nimi rozteklá čokoláda a dozlatova opečený marshmallow. Když do toho kousnete, křupne to, zavoní po karamelu a čokoládě… a v tu chvíli pochopíte, proč název vznikl z anglického „some more“ – protože jeden rozhodně nestačí. 
Číst dále »

Vařené nové brambory s bylinkami

Brambory očistíme (škrábat nemusíme) a dáme vařit – nejlepší je to v páře, ale můžeme je dát klasicky do vody. Mezitím si do větší mísy vymačkáme citronovou šťávu a přidáme do ní olivový olej, rozpuštěné máslo, sůl a nasekané čerstvé bylinky. Řádně promícháme. Přidáme i uvařené brambory, již jen jemně promícháme a necháme je nasáknout a obalit bylinkovou směsí. Podáváme k masu, pečené zelenině, rybám nebo třeba samotné k zakysanému mléku.
Číst dále »
26 června., 2025
Vepřové maso

Marinovaná a pečená vepřová žebírka

1 kg vepřových žebírek (mohou být i uzená), 150 g rajského protlaku, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce medu, 4 stroužky česneku, sůl, pár kapek tabasca
Číst dále »
26 června., 2025
Zmrzliny a nanuky

Melounový sorbet

Sezóna nejsladších melounů je právě v plném proudu a i když jenom mlsání samotného melounu je chuťová slast, zkuste si vytvořit tento osvěžující melounový sorbet a nebudete litovat! Na melounový sorbet si připravíme: 500 g vypeckovaného melounu, 100 g cukru krystalu, 120 ml vody a 1 lžíci limetkové kůry.
Číst dále »
26 června., 2025
Zmrzliny a nanuky

Avokádové nanuky

2 zralá avokáda, 1 slazené kondenzované mléko, 1/2 limetky nebo citronu, pár lístků čerstvé máty a tekutý med (podle potřeby)
Číst dále »
24 června., 2025
Bramborové pokrmy

Rychlé bramborové noky s rajčatovou omáčkou

Tyhle noky s rajčatovou omáčkou mají skvělou chuť, a to díky jedné tajné ingredienci! Připravíme si: 500 g bramborových noků (doporučujeme naše bramborové gnocchi Varoma), 4 lžíce olivového oleje, 1 cibuli, 200 g slaniny, 4 stroužky česneku, 1 plechovku krájených konzervovaných rajčat (vyzkoušejte značku Dle Gusta), 3 lžíce rajčatového protlaku (také dle Gusta), bylinky (skvělé je oregano), asi 2 lžíce tajné ingredience umeocet (popř. sůl + cukr + vinný ocet) a tvrdý sýr s čerstvou bazalkou na ozdobu.
Číst dále »

Cizrnová nutella

Potřebujete trochu odlehčit jídelníček, ale stále vás honí chutě na sladké? Vyzkoušejte náš recept na cizrnovou nutellu a nemusíte mít žádné výčitky, že byste jedli nezdravě. Jen si dejte pozor na snězené množství, ačkoliv to bude těžké. Připravíme si: 200 g suché cizrny (což bude 480 g vařené cizrny) – vyzkoušejte naši značku Varoma, 1 plechovku kokosového mléka, 1 lžička soli, 6 lžic kvalitního kakaa (např. COOP Premium), 6 lžic medu a 2 lžíce vanilkového extraktu či vanilkové pasty.
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky