Vánoce

Vyberte si z 139 receptů

Srpen 21., 2019
Moučníky pečené

Čokoládové minibábovky (cupcakes)

Těsto: 120 g hořké čokolády, 150 ml mléka, 3 lžíce cukru, 2 vejce, 1 hrnek (asi 170 g) polohrubé mouky, 1 lžíce prášku do pečiva, trošku soli Krém: 150 g hořké čokolády, 150 g smetany ke šlehání, 150 g smetanového sýra mascarpone Dále: zdobení podle chuti a fantazie (lentilky, perličky, srdíčka nebo kuličky Dr. Oetker apod.)
Číst dále »
0 komentářů
Srpen 21., 2019
Domácí výrobky

Domácí ořechové máslo

Každý z nás má někdy chuť na něco sladkého. Udělejte si doma jednoduché ořechové máslo, které můžete použít na palačinky nebo jen tak k čerstvému pečivu.
Číst dále »
0 komentářů

Domácí pečený čaj s tuzemákem

2 kg ovoce, 3 kousky celé skořice, 3 hvězdičky badyánu, 8 hřebíčků, šťáva z 2 citronů (z 1 bio citronu i kůra), 1 kg krupicového cukru, 2 dl tuzemáku
Číst dále »
0 komentářů
Srpen 9., 2019
Omáčky a dresinky

Švestkové čatní se skořicí

1/2 kg švestek, 2 lžíce olivového oleje, 2 cibule, 4 stroužky česneku, kousek čerstvého zázvoru (asi 2 cm), 4 kousky celé skořice, sůl, mletý pepř, 1 bobkový list, 4 kuličky nového koření, 4 lžíce červeného vína, 3 lžíce krupicového cukru, 1 lžíce červeného vinného octa
Číst dále »
0 komentářů

Švestková povidla z trouby

2 kg švestek, 2 lžíce octa, 500 g krupicového cukru, 1 lžička mleté skořice, 3 roztlučené hřebíčky, 8 lžic tuzemáku (vyzkoušejte náš tuzemák Mashall)
Číst dále »
0 komentářů

Nakládané okurky

Pečlivě omyté okurky proložené květy kopru naskládáme do sklenic. Poté si připravíme ze všech zbylých ingrediencí teplý nálev. Tím zalijeme připravené okurky ve sklenicích, uzavřeme je a sterilujeme zhruba 20 až 25 minut při 85 stupních Celsia. Poznámka: Okurky můžeme rovněž proložit kolečky mrkve, oloupané cibule a křenu.Vynikající jsou mezi okurkami také stroužky česneku proložené kapií.
Číst dále »
0 komentářů
Červenec 31., 2019
Zavařování a nakládání

Ostružinový džem

Ostružiny omyjeme vodou a dáme je do kastrolu. Do plátěného pytlíčku vložíme celou skořici spolu s hřebíčky a přidáme jej k ostružinám. Přivedeme pomalu k varu a ostružiny při tom mírně rozmačkáme mačkadlem na brambory. Poté přidáme Želírfix 2:1 rozmíchaný ve 2 lžících cukru a necháme asi 4 minuty probublávat na mírném ohni. Přisypeme zbývající cukr a povaříme poslední 2 minuty. Stáhneme z ohně, pytlíček s kořením vyndáme a vmícháme citronovu šťávu s tuzemákem. Horký džem naplníme do vymytých a vysušených skleniček, uzavřeme víčkem, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Číst dále »
0 komentářů
Červenec 31., 2019
Zavařování a nakládání

Rybíz jako brusinky

2 kg rybízu (nemusí být jen červený, může být červený + černý rybíz dohromady), 2 lžíce mleté skořice, 2 lžíce citronové kůry z chemicky nešetřeného (bio) citronu, asi 3 ks hřebíčku, 200 g krystalového cukru, 1/4 l tuzemáku
Číst dále »
1 komentář
Červenec 30., 2019
Moučníky nepečené

Horké maliny s hořickými trubičkami

Na pánvi rozpustíme máslo a k němu přidáme krystalový a vanilkový cukr. Ztlumíme plamen a zvolna mícháme, dokud cukr nezačne karamelizovat. Vytvoříme světle hnědý karamel, který zastříkneme trochou citronové šťávy. Promícháme a přidáme maliny. Maliny necháme ohřát (podle chuti je můžeme nechat i rozvařit) a nakonec k nim nalijeme griotku. Do průhledných sklenic nalámeme větší část hořických trubiček a proložíme je vanilkovou zmrzlinu. Podle chuti ozdobíme našlehanou šlehačkou a celými malinami. Završíme oplatkou, čokoládou a zapíchnutými hořickými trubičkami. Ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky