Zmrzliny a nanuky

Vyberte si z 24 receptů

Červen 20., 2017
Zmrzliny a nanuky

Skořicová zmrzlina s fíky

Vyrobte si doma skvělou skořicovou zmrzlinu. Budete potřebovat pouze: 250 g měkkého tvarohu, 1 kelímek zakysané smetany, 50 g moučkového cukru, 2 ks vanilkového cukru, 8 fíků, 1 lžíce mleté skořice
Číst dále »
0 komentářů
Červen 20., 2017
Zmrzliny a nanuky

Jahodová zmrzlina

Sezóna jahod je v plném proudu! Pokud jich máte také plnou ledničku, vyzkoušejte naši skvělou domácí jahodovou zmrzlinu!
Číst dále »
0 komentářů
Červen 19., 2017
Zmrzliny a nanuky

Domácí nanuky z kiwi

Znáte něco lepšího než se v těchto horkých dnech osvěžit studeným nanukem? Pokud jste ještě nikdy nezkoušeli domácí nanuky z kiwi, pusťte se do nich. Stačí vám pouze 2 suroviny!
Číst dále »
0 komentářů
Červen 19., 2017
Zmrzliny a nanuky

Domácí kávová zmrzlina

1 měkký tvaroh Ranko, 1 balení (200 g) zahuštěného neslazeného mléka Ranko, 1 lžička kakaa (doporučujeme kakao Coop Premium), 1 lžička instantní kávy, 5 lžic moučkového cukru, 1 smetana ke šlehání (vyzkoušejte smetanu na šlehání Ranko)
Číst dále »
1 komentář
Květen 29., 2017
Zmrzliny a nanuky

Domácí pistáciová zmrzlina

Mléko nalijeme do kastrůlku a přisypeme vyloupané pistácie s vanilkovými cukry a moučkovým cukrem. Přivedeme k varu a vaříme asi 5 minut, aby pistácie změkly a uvolnily svoji vůni. Poté rozmixujeme tyčovým mixérem a necháme v lednici vychladnout. Do studeného pistáciového mléka přidáme šlehačku, guaranovou gumu a jemně nasekanou mátu. Vše důkladně rozmícháme. Na závěr vyšleháme ještě jednou mixérem a dáme do zmrzlinovače, popř. do mrazáku (tam ale musíme čas od času zamíchat, aby konzistence zmrzliny byla co nejlepší).
Číst dále »
0 komentářů

Mražený jogurt s ovocem

Milujete zmrzlinu, ale chtěli byste mlsat zdravěji? Tak vyzkoušejte mražený jogurt. Požitek je naprosto srovnatelný, zato množství kalorií na jednu porci výrazně nižší.
Číst dále »
0 komentářů
Září 12., 2016
Zmrzliny a nanuky

Dýňový mražený krém

Sezóna dýní je už pomalu v plném proudu a vy už jste jistě vyzkoušeli spoustu receptů. Ale narazili jste už někdy na dýňový mražený krém? Rozhodně nebudete litovat!
Číst dále »
0 komentářů
Srpen 25., 2016
Zmrzliny a nanuky

Pomerančový sorbet

V hrnci svaříme vodu s krystalovým nebo třtinovým cukrem a nasekanými lístky čerstvé máty. Po rozpuštění cukru sejmeme z ohně a dáme na chvíli vychladit do mrazáku. Vymačkanou šťávu z pomerančů mezitím smícháme s pomerančovou kůrou a poté vlijeme do vychlazené cukrové směsi. Celou směs přelijeme do plastové nádoby a vložíme do mrazáku. Průběžně (zhruba každou hodinu) promícháváme vidličkou, aby se nevytvořily velké ledové krystalky. Celkově necháme zhruba 6 hodin mrazit. Podáváme buď bez alkoholu – jako zmrzlinu v miskách nebo jako osvěžující koktejl zastříknutý sektem či vychlazenou vodkou ve vysokých sklenicích. Poznámka: Sorbet je zmrzlý dezert vyrobený z oslazené vody ochucené ovocným džusem, doplněný zpravidla vínem a/nebo tvrdým alkoholem. Název sorbet pochází s latinského slova „sorbere“, které znamená jíst a pít současně. Oproti zmrzlině sorbet neobsahuje mléko či mléčné výrobky, což z něj dělá vlastně nízkotučnou variantu zmrzliny.
Číst dále »
0 komentářů
Srpen 25., 2016
Zmrzliny a nanuky

Domácí zmrzlina z manga

2 zralá manga, šťáva z 1 pomeranče, 2 lžíce kokosového mléka, 2 lžíce medu nebo agávového sirupu
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky